Всі давно знають про властивості лимона, але насправді користь ховається саме в його шкірці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦю частину кислого плоду називають природним антибіотиком, який прийде на допомогу у боротьбі з різними захворюваннями.
За вмістом вітамінів шкірка вдвічі перевищує внутрішній вміст цитрусу – лимонний сік. Тому завдяки багатому складу вона надає сприятливу дію на організм, а саме:
- посилює імунітет та здатність організму чинити опір інфекціям;
- підвищує міцність кісток, попереджає передчасне зношування суглобів та розвиток артриту;
- знищує грибкову мікрофлору;
- купірує біль у горлі;
- заспокоює нерви;
- усуває авітаміноз;
- служить природним антисептиком.
Проведені дослідження показали, що у людей, які з'їдають лимони разом із шкіркою, набагато рідше утворюються злоякісні пухлини в товстому кишечнику, легені та грудях.
Також шкірка перешкоджає розвитку хвороб шлунково-кишкового тракту, а також проблем із серцево-судинною системою. У другому випадку вона робить судини більш еластичними, а цьому знижує ризик закупорювання.
Крім того, цедра лимона принесе користь для організму тих, хто худне, адже її властивості прискорюють метаболізм, уповільнюють засвоєння вуглеводів, усувають потяг до солодощів. Діабетикам теж буде повзено ввести в раціон шкірку лимона. Вона загальмовує всмоктування глюкози, запобігаючи різкому підвищенню цукру.
Матеріали характеру новин не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед ухваленням рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Нагадаємо, що каву з молоком або горішками краще забути: з якими продуктами не поєднується напій, що бадьорить.
Раніше ми повідомляли, що запікання у фользі загрожує здоров'ю: що справді потрапляє у їжу.