Правильне поводження з м’ясом допоможе уникнути зайвих ризиків.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато хто звик мити фрукти й овочі перед їжею, але з сирим м’ясом усе не так просто. Як пояснює нутриціологиня Ольга Дорош, мити сире м'ясо перед приготуванням або заморожуванням не можна. Причина проста — це може стати джерелом "перехресного забруднення", повідомляє нутриціолог Ольга Дорош.
Під час миття бактерії з м’яса потрапляють на руки, посуд, стільницю, а від бризок – навіть у раковину та на інші продукти. Найнебезпечніші з них — це Salmonella, Listeria, Campylobacter і E.coli.

Під час термічної обробки м’ясо нагрівається настільки, що всі ці бактерії гинуть. Тож головне — готувати продукт при високій температурі й дотримуватись чистоти на кухні.

Не варто також мити м'ясо перед заморожуванням. Краще одразу покласти його в морозильник, уникаючи контакту з іншими продуктами. Якщо ж на м’ясі пісок або інші забруднення, тоді можна акуратно промити його в окремій мисці, подалі від основних робочих зон.

Усі поверхні та ножі після роботи з сирими продуктами потрібно обов’язково вимити гарячою водою з милом, а потім витерти насухо. І руки також! Мінімум 20 секунд під водою з милом.
Не забувайте - сире м'ясо, яйця й рибу слід зберігати окремо від інших продуктів, найкраще — у спеціальних контейнерах із кришкою. А обробні дошки краще мати різні - окрему для м’яса й окрему для овочів або хліба.
Виконуючи ці нескладні правила, ви знизите ризик харчових отруєнь і зробите свою кухню безпечнішою.
Раніше ми повідомляли, як купляти продукти дешево та нічого зайвого: 10 порад для кожного.
Гречаний плов з грибами та свининою: рецепт ароматної страви, від якої неможливо відірватися - детальніше на Знай.ua.
Нагадаємо, корисні "шкідливості": продукти, які даремно вважалися небезпечними для здоров'я.