На даний момент великі українські телекомпанії готуються до заміни заборонених російських серіалів вітчизняним телепродуктом. Більше двох десятків вітчизняних багатосерійних телефільмів вже готуються до виходу, пише Дзеркало тижня.

Уже десятки назв перебувають у провадженні і незабаром повинні вийти на екран. Серед них - драма "Не зарікайся" про конфлікт на південному сході України, "Центральна лікарня", яка стане адаптацією новозеландського серіалу для українських глядачів, серіал "Володимирська, 15", який розповість про події в "післямайданному Києві 2015 року" та інші.

Вітчизняний телевиробник ставить перед собою завдання максимально заповнити ефір українським продуктом. Для реалізації такого плану потрібно: адаптація іноземних форматів; продукування оригінальних сценарних ідей; використання місцевого творчого ресурсу; дотримання бюджетних пристойностей, з урахуванням викликів часу.

Читайте також: Росіяни заплатять штрафи за антифашистський мультик

Видання зазначає, що при виборі виконавців головних ролей перевага надається українським акторам, які заміщають на цьому ринку акторів з Росії.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Держкіно заборонило до показу в Україні російський серіал "Мисливці за караванами". Причина заборони - серіал популяризує органи державної влади країни-агресора.