Храм у селі Липівка Макарівського району розписує один з видатних українських митців Анатолій Криволап.

Як повідомляє Сultprostir, він це робить безкоштовно.

Проект здійснив власник мережі "Кінопалац" Богдан Батрух. Ця церква є зменшеною копією стамбульського собору Айя-Софії Константинопольської, його побудував греко-католик з Польщі.

Анатолій Криволап здійснив переворот в українському іконопису, адже живописці першого ряду ще не розписували храми Київського патріархату.

Художник розповів, що роздумував цілий місяць над тим, як розписати церкву, проте відмову вважав гріхом.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

При виконанні роботи він дотримується канону розпису православних храмів, проте не тільки збереже традиції, а й осучаснить церкву Київського патріархату деякими елементами.

"Я використовую багато нових підходів – від елементів колажу, змішаних технік до кольорових стрічок, які складають базу для фарб", - каже він, наголошуючи, що це не прийнятно в традиційному живописі.

Ніхто ще до Криволапа не розписував церкви, адже він абстракціоніст та дотримується радикальних поглядів щодо кольору.

Митець розповів, що працює разом Ігорем Ступаченком, який дає коментарі щодо роботи, проте остаточне рішення приймає Криволап.

На аукціоні в Лондоні художник продав картину за 124 тисячі 400 доларів. Це рекордна для українських художників ціна на вироби.

Читайте також: Під Києвом з церкви вкрали вино та ікони (фото)

Нагадаємо, що у львівському храмі з'явилась ікона, присвячена загиблому Кузьмі Скрябіну.