Генеральний штаб Збройних сил і Міністерство оборони України назвали фальсифікацією твердження сепаратистів про нібито плани наступу українських військ на тимчасово окуповані території Донбасу.

Міноборони і Генштаб вважають такі фальсифікації "черговою інформаційно-пропагандистською провокацією проти народу України, що має виправдати заплановані дії російсько-терористичних військ щодо зриву мінських домовленостей, а також відведення озброєння калібру менше за 100 міліметрів", заявила прес-служба Генштабу у фейсбуці.

Як вважають українські військові, така "паніка" в лавах сепаратистів "уже стала традиційною під час підготовки до активних бойових дій зі свого боку та має на меті створити в інформаційному просторі хибне уявлення про діяльність військово-політичного керівництва та Збройних сил України".

Крім того, такі заяви і фіктивні "документи", що мають їх виправдати, мають на меті "розв'язати руки російським військам на території України у випадку відкритої агресії з метою захисту "безпорадних" сепаратистів та російськомовного населення Донбасу, змусити Україну сісти за стіл переговорів із ватажками бандитів як повноправними суб'єктами міжнародного правового поля", заявили у Генштабі.

Читайте також: Путін хоче повністю відрізати Україну від моря - військовий експерт

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Ми однозначно заявляємо, що Збройні сили України не допустять провокацій у Донецькій та Луганській областях, але в разі спроб наступу бойовиків та російських найманців нададуть гідну відсіч ворогові" – мовиться в заяві.

Раніше у п'ятницю, 21 серпня, один із військових ватажків підтримуваного Росією сепаратистського збройного угруповання "ДНР", визнаного в Україні терористичним, Едуард Басурін знову твердив, що "розвідка ДНР" фіксує "підготовку України до наступальних дій".

У четвер, 20 серпня, він уже заявляв, ніби має інформацію про плани наступу Збройних сил України на Донбасі, буцімто отриману від "джерела в українському Генштабі".

Натомість голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що напередодні Дня Незалежності України 24 серпня СБУ має інформацію про підготовку до наступу військ угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Останнім часом обидві сторони вже кілька разів заявляли про плани наступу з боку противника.