На Донбасі протягом двох останніх діб російсько-терористичні війська активно імітували "відведення техніки" на ділянці навпроти сектора "С". Про це координатор групи "Інформаційний Спротив" Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

Також фіксується відведення частини техніки з 15-км зони, в той час як інша частина озброєння просто змінює позиції, залишаючись на передовій. На нових позиціях техніку ретельно маскують.

"Зафіксовано часткове відведення бойовиками важкої бронетехніки і мінометів і на інших ділянках", - повідомив Тимчук.

За його словами, бойовики відводять техніку 2-х "мотострілкових рот" російсько-терористичних військ (в цілому 12 танків). Але з відведенням техніки особовий склад цих підрозділів все одно залишається на передових позиціях.

На приморському напрямку бойовики сконцентрували 24-25 танків нібито для підготовки відводу. У той же час, частину бойової техніки та транспорту терористи відвели на північ за Тельманове, і маскуються в смузі від Богданівки до Греково-Олександрівки. Там зафіксували мінімум 7 танків.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: У зоні АТО відводять техніку і відновлюють інфраструктуру

Тимчук зазначив, що терористи поступово стягують з південних районів Горлівки, з району н.п. Пантелеймонівка і Ясиновата бронетехніку в сторону Єнакієвого і Вуглегірська.

В середньому за добу протягом декількох днів перекидалося по 2-3 танка і по 3-4 ББМ.

"У Дебальцевому демонстративно ("для ОБСЄ") подано ж/д платформи, проте самого завантаження та перевезення озброєння не фіксується - техніка концентрується в районі Дебальцевого і Вуглегірська", - сказав він.

За словами Тимчука, командування бойовиків формує на Артемівському напрямку потужну тактичну групу у другому ешелоні. Це робиться для нарощування сил у разі наступу в районі Світлодарського плацдарму.