Президент України Петро Порошенко доручив уряду створити на території зони відчуження ЧАЕС Чорнобильський біосферний заповідник.

Про це сказано в указі глави держави №702/2015 "Про заходи у зв'язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи".

"Внести в шестимісячний строк пропозиції щодо створення в установленому порядку Чорнобильського біосферного заповідника", - сказано в документі.

Окрім того, Кабміну доручено переглянути межі зони відчуження навколо ЧАЕС.

Читайте також: Будівництво саркофагу над ЧАЕС зняли безпілотником (відео)

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

До 1 липня 2016 року уряд має забезпечити проведення інвентаризації земель у "зоні", належне їх оформлення та реєстрацію прав власності.

2016 рік указом президента оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Відзначимо, зона відчуження є цікавим об'єктом для туристів з усього світу. Нещодавно польська компанія, яка розробляє комп'ютерні ігри, заявила про намір створити віртуальний тур по Чорнобилю.