2020 рік дуже змінив уявлення людей про життя та роботу. Проте дослідники запевняють, що 2021 продовжить розпочаті зміни звичних устроїв.

Всю відому інформацію про тренди прийдешнього року та потрібні професійні навички зібрали на "Робота UA".

Топ професійних навичок прийдешнього року

1. Ера онлайну

Цей тренд збережеться і розвиватиметься у 2021 році. Галузі, що були зосереджені в офлайні, найбільше постраждали від кризи. Водночас сфера товарів щоденного попиту – зросла по всьому світу, завдяки онлайн-продажам. Зустрічі у відеоформаті, шопінг через смартфон та відвідування музею за допомогою екрана комп’ютера – реальність 2021 року.

робота за ноутбуком, фото Pxhere
робота за ноутбуком, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

2. Професійні навички

У цей період роботодавці потребували працівників, які не бояться змін, не розгублюються перед невідомістю та пропонують креативні ідеї у звичних процесах. Відповідно, це вплинуло на навички, які хочуть бачити в кандидатах у прийдешньому році.

3. Когнітивна гнучкість

Мова йде в першу чергу про адаптивність та креативність. Тобто вміння швидко пристосуватися до змін у навколишньому світі та здатність бути креативним попри будь-що. Вважається, що людина з розвиненою когнітивною гнучкістю відчуває приплив енергії від кардинальних змін.

4. Емоційний інтелект

Цій навичці прогнозували майбутнє ще задовго до пандемії, а карантин лише прискорив процес збільшення попиту на працівників, що володіють емоційним інтелектом. Саме він допомагає керувати негативними переживаннями та тверезо приймати ефективні рішення. Крім того, емоційний інтелект дає змогу відчувати емоції інших, контролювати власні та будувати успішну кар’єру.

робота в офісі, фото Pxhere
робота в офісі, фото Pxhere

5. Футурологічне мислення

Це здатність людини передбачати різноманітні події та їх вплив на її галузь роботи, професійні тенденції. Для розвитку цієї навички не потрібно нічого особливого, ви маєте лише бути в курсі потенційних змін та навчитися нестандартно мислити.

6. Міждисциплінарність

У кризові періоди як ніколи стають потрібні фахівці, що експертні не лише у своїй вузькій галузі. У 2021 цінуватимуться працівники широкого профілю.

7. Ефективне керівництво

Коли офіси перейшли на віддалену роботу, керувати людським потенціалом стало важче. Тому для керівних посад у нових умовах особливо потрібними стали навички ефективного керівництва. Це дозволить вибудувати більш продуктивну роботу, навчити працівників керувати власним часом та стресом і досягати результатів, попри зовнішній світ.

робота в офісі, фото: Pxhere
робота в офісі, фото: Pxhere

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом