Підполковник ЗСУ та командир батальйону К2 Кирило Верес висловив невдоволення з приводу слабкої підготовки новобранців та порадив їм звертатися до Youtube.

В інтерв'ю Армія.Inform він заявив, що багато мобілізованих просто не мають необхідних навичок для участі в бойових діях. Верес навіть сказав, що якщо солдат гине через погану підготовку, це частково його вина.

Воїни ЗСУ, скріншот: Youtube
Воїни ЗСУ, скріншот: Youtube

Він вважає, що за два роки в тилу військовозобов'язані могли б навчитися поводитися зі зброєю хоча б за відео на YouTube:

"Якщо український військовослужбовець загинув через те, що він був погано підготовлений, то це його вина. Чому він за два роки в тилу не навчився тримати зброю?"

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Більше не пускатимуть за кордон: яку перепустку потрібно мати 17-річним українцям Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

На його думку, навіть якщо у військово-навчальному центрі не дали достатніх навичок, призовник має про це повідомити командира і його навчать додатково протягом трьох днів.

Ці заяви викликали хвилю обурення у суспільстві. Люди в коментарях зазначили, що серйозна військова підготовка – це не жарти, і неможливо стати професіоналом у такій складній та небезпечній сфері, як військова справа, просто переглянувши кілька роликів на YouTube.

Ось що пишуть у коментарях:

  • "У нас колись таких називали "Каратист за книгою", Youtube ще не було, але були книги різних бойових мистецтв. Вони теж думали, що без тренера зможуть, але не вийшли з них спортсмени, так і з "ютубовськими штурмовиками" буде"
  • "Командир Верес, вас теж вчили по роликах у Youtube? Засуджених навчатимуть 2 місяці, а звичайних – по роликах? Цілком розум втратили? Так як? Так воюватимуть вони будуть вдома, у Youtube. Обстріли теж по Youtube?"
  • "Мені цікаво, а до хірурга він піде, який дивився ролики по Youtube"
  • "Я нормально ганяв у Call of Duty, але там можна було засейвитися (зберегти гру, – ред.), а тут щось не можна"

А ми нагадуємо, військовий поскаржився на те, що воювати беруть тепер лише "хворі"

Раніше ми писали про те, що дійсно потрібно в підручнику: список і реальний досвід воїна

Крім того, Знай.ua повідомляв, незрячих – у снайпери: журналіст і колишній в'язень полону розповів про правду ВВК