У системі "Оберіг", яка є важливим електронним реєстром для обліку військовозобов'язаних та резервістів в Україні, виник серйозний технічний збій. Цей збій призвів до того, що інформація про те, що деякі військовозобов'язані або резервісти перебувають у розшуку, зникла з системи.

Така ситуація створила серйозні труднощі для військових і правоохоронців, які зазвичай використовують ці дані для ідентифікації осіб та виконання відповідних процедур, таких як затримання та відправлення на військово-лікарську комісію.

Чоловік, який проходить ВЛК
Чоловік, який проходить ВЛК

На даний момент розробники системи працюють над виправленням цієї проблеми, але точний час відновлення нормальної роботи системи поки не відомий. Внаслідок цього збою командування військових частин прийняло ряд заходів, щоб уникнути можливих проблем.

Зокрема, були обмежені переміщення військових між різними містами та областями, скасовані відрядження, і затримки у проведенні нормальних процедур через невідомість статусу осіб у системі "Оберіг".

Популярні новини зараз
Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook
Реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", скріншот: Facebook

Також була введена тимчасова заборона на переведення військовослужбовців з одного підрозділу в інший до кінця липня. Ці заходи призначені для того, щоб оцінити і збалансувати кадровий склад військових частин та уникнути відтоку бойових солдатів і офіцерів із фронту.

Нагадаємо, деяких чоловіків випустять з України - назвали важливу умову

Раніше ми писали про те, що штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК

Вам буде цікаво дізнатися ЗСУ вигадали, як повернути чоловіків з-за кордону - обіцяють ексклюзивні умови проходження служби