На лівобережжі Херсонщини закінчився так званий "комуністичний рай". Місцеві жителі, які певний час не платили за комунальні послуги, тепер не лише зобов'язані це робити, а й зіткнулися із підвищенням тарифів на 17%.

Місцеві колаборанти намагаються знайти у цьому позитив, стверджуючи, що у самій росії комунальні послуги коштують дорожче.

За інформацією IPC-Південь, посилаючись на російські джерела, заступник голови Уряду росії Марат Хуснуллін затвердив план поетапного підвищення тарифів у регіонах на 2023-2032 роки.

Адмінбудівля, Херсон. Фото: Telegram
Адмінбудівля, Херсон. Фото: Telegram

У Херсонській області зростання тарифів з 1 липня 2024 року буде на 7% вищим, ніж у середньому по росії. Поточне зростання тарифів у росії становить у середньому 9,8%, відповідно для Херсонщини це близько 17%.

Популярні новини зараз
Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло Українці вимагають вимикати світло: петиція набирає голосів Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Цікаво, що місцевий колаборант Володимир Сальдо спритно формулює свою думку, не називаючи повної суми підвищення, а лише порівнюючи її із загальноросійським рівнем.

Херсон / фото: depositphotos
Херсон / фото: depositphotos

Раніше, у квітні 2023 року, так звана міністр соціальної політики Херсонщини Алла Бархатова заявляла, що у регіоні настав "мрійливий комунізм".

Серед головних плюсів вона назвала безкоштовне житло, високі зарплати та скасування комунальних платежів.

"Ми живемо у справжньому комунізмі!" – стверджувала вона.

Щоправда, за її словами, цей "рай" мав незабаром закінчитися.

Нагадаємо, цей тягар вивезуть не всі: новий тариф на воду зробить людей жебраками

Раніше ми писали, переїжджати чи мерзнути всю зиму: мешканці висоток можуть залишитися без тепла та питної води

Знай.ua також повідомляв про те, що " Потрібно готуватися до різних сценаріїв": як працюватимуть котельні в умовах енергокризи