У Києві винахідливі механіки знайшли спосіб боротися з відключеннями світла — вони перетворюють старі Tesla на домашні акумулятори. Замість ремонту авто, акумулятори з електрокарів забезпечують електрикою будинки та підприємства.

Український бізнесмен Олександр Бенца запустив унікальний проєкт, завдяки якому одна розбита Tesla може перетворитися на 12 домашніх батарей. Попит на ці системи злетів, адже українці шукають способи протистояти енергетичній кризі.

Ремонт машини, автосервіс / фото: Pixabay
Ремонт машини, автосервіс / фото: Pixabay

У звичайній квартирі такий акумулятор може забезпечити електрикою до десяти годин, але для обігріву його не вистачить. Але треба бути дуже обережним з ним пристроєм.

Загроза нових російських атак і перебої з енергопостачанням змушують українців шукати альтернативні джерела енергії. Незважаючи на це, Україна активно переходить на відновлювані джерела: сонячні батареї встановлюють навіть на світлофори та лікарні.

Популярні новини зараз
Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати
Показати ще

Автомобільний акумулятор, фото з вільних джерел
Автомобільний акумулятор, фото з вільних джерел

Власник невеликого гаража Роман Вакуленко встановив генератор, але це призвело до зростання цін на послуги. Андрій Алейник, власник холодильного комплексу, страждає від втрат через перебої з електрикою, що скорочує термін зберігання продуктів.

Він сподівається, що його підприємство отримає пріоритетне постачання електроенергії. Проблеми з енергопостачанням торкнулися всіх аспектів життя, але українці не здаються.

Автомобільний акумулятор, фото з вільних джерел
Автомобільний акумулятор, фото з вільних джерел

Бенца навіть живить будинок свого батька від акумулятора Tesla, що дає змогу обходитися без зовнішнього джерела електрики цілий тиждень. Це приклад винахідливості українців у складних умовах.

Нагадаємо, перепади напруги більше не проблема: як зберегти холодильник цілим

Раніше ми писали про те, що звичайні павербанки не врятують: як підготуватись до тривалих блекаутів

Вам буде цікаво дізнатися автоакумулятор замість домашнього генератора: як користуватись, щоб не спалити побутову техніку