Українців оштрафували після оновлення даних через додаток "Резерв+", коли вони звернулися до регіональних центрів для уточнення своїх даних. Народний депутат Олександр Федієнко повідомив у Telegram про три такі випадки.

У першому випадку військовозобов'язаний, який не перебував на обліку в ТЦК, звернувся до центру після оновлення даних через "Резерв+" і отримав штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

"Резерв+", скріншот: Facebook
"Резерв+", скріншот: Facebook

У другому випадку чоловік, який втратив військовий квиток, також отримав штраф у розмірі 17 тисяч гривень після звернення до центру, попри те, що вже оновив дані через "Резерв+".

У третьому випадку військовозобов'язаний мав довідку від поліції про викрадення документів, включно з військовим квитком, і був оштрафований на 5 100 гривень. Він зазначив, що юрист допоміг йому правильно оформити документи.

Застосунок "Резерв+". Фото з відкритих джерел
Застосунок "Резерв+". Фото: Фокус

Популярні новини зараз
Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні "Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Федієнко висловив здивування з приводу цих штрафів, хоча зазначив, що вони були накладені згідно з чинним законодавством. Він також припустив, що керівник ТЦК міг мати інші інструкції, та висловив думку, що у першому випадку було б достатньо попередження.

Нагадаємо, як ТЦК можуть оштрафувати українців, які не мають ні житла, ні грошей: покарання знайдеться

Раніше ми писали про те, що 22 річним хлопцям час готуватись до мобілізації: військовий пропонує знижувати вік призову

Вам буде цікаво дізнатися "Резерв+" покаже додаткову інформацію: що знайдуть військовозобов'язані