Український капелан (посада священнослужителя) Марк Сергєєв опинився в центрі скандалу через свої висловлювання про жінок, які служать у ЗСУ. Під час подкасту на каналі METANOIA він заявив, що в деяких ротах жінок-військовослужбовців нібито "усі по черзі мають у ліжку".

Ці слова викликали обурення, особливо серед жінок, які служать в армії і щодня ризикують своїми життями на фронті.

"Майже 77 тисяч дівчат у ЗСУ. З них на різних посадах, набагато коротше, з них десь 20 тисяч прям на нулі. І якщо тобі по-серйозному, уяви просто дівчину, 24 роки, модельної зовнішності, вона медик, вона в роті піхоти пацанів із ССО, які заряджені, качки. Ну, типу, вони її мають у ліжку по черзі. Це просто треш, що відбувається. Ну, отак вони живуть. А потім раз, завагітніла і тайм-аут дала. Я до чого, а капеланів дівчат, дорослих, адекватних матерів, їх там троє на всю країну. У нас немає штабних капеланів дівчат", – дослівно висловився він.

Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube
Жінки в ЗСУ. Фото кадр з Youtube

Відео з Youtube видалили, але мережа пам'ятає все. Користувач Х розмістив цей фрагмент своєї сторінці.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине Повістку вручили мамі або бабусі: адвокат пояснив, як діяти в такому випадку Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці
Показати ще

Після публікації подкасту на його слова жорстко відреагували багато людей, включаючи відомих парамедиків Аліну Михайлову, Софію Янчевську та Катерину "Пташку" Поліщук. Вони висловили своє обурення і вимагали публічних вибачень від Сергєєва:

Stories Софії Янчевської / фото: скриншот Instagram
Stories Софії Янчевської / фото: скриншот Instagram

Stories Пташки / фото: скриншот Instagram
Stories Пташки / фото: скриншот Instagram

Після шуму Марк Сергєєв і ведучий подкасту вибачилися, про що повідомила Софія Янчевська в своєму Instagram:

Stories Софії Янчевської / фото: скриншот Instagram
Stories Софії Янчевської / фото: скриншот Instagram

Нагадаємо, до замаху на Трампа український священик виступив з молитвою за його життя

Раніше ми писали, українська популярна група Shmalgauzen активно поглинає російський контент: скандальні факти

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Ти дані в ТЦК оновив?": українців розлютив Арсеній Яценюк, який після скандалів гарцював у США