У Києві запропонували ввести так званий "сухий закон", що забороняє продаж алкоголю в столиці в нічний час доби. Повідомляється, що цим рішенням пропонують заборонити продаж алкоголю з 11 години вечора до 10 годин ранку в усіх столичних магазинах і кіосках. Про це повідомила прес-служба Київської міськради.

"Обмеження продажу алкоголю повинно діяти з 23:00 до 10:00. Передбачається заборона на реалізацію вина, пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв у МАФах і стаціонарних об'єктах торгівлі. Нові обмеження не торкнуться закладів ресторанного господарства (ресторани, бари тощо)", — йдеться у повідомленні прес-служби КМДА.

У Київраді також зазначили, що столична влада буде пильно контролювати виконання нового рішення. "На практиці в місті працюватимуть інспектори. У разі визначення порушень вони будуть складати протокол. Далі документ направляється до служби ліцензування, які, в свою чергу, виносять остаточний вирок. Порушники в такому випадку можуть втратити ліцензію на торгівлю алкоголем. Також передбачений штраф", — відзначили в Київраді.

У прес-службі міської адміністрації також зазначили, що постійна комісія вже підтримала в цілому відповідне рішення про заборону на торгівлю алкоголем вночі. Очікується, що документ буде винесено на сесію вже 20 вересня.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше повідомлялося, що експерти склали рейтинг країн-алкоголіків. Алкоголізм у світі – чи не одна з найбільших проблем після насильства, рабства і фінансової кризи. Нещодавно вчені визначили трійку країн, які беззаперечно лідирують в антирейтингу пияцтва.

Нагадаємо, московський піп відкрито заявив, що саморозвиток небезпечніший за алкоголізм. У Росії митрополит прирівняв вивчення іноземних мов до пияцтва.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, який алкоголь можна пити при діабеті.

Також портал "Знай.uа" писав, що Іглесіас зажадав від українців горілки, меду та порцеляни.