На місці одного з найстаріших київських кінотеатрів - "Кінопанорами", який на днях припинив роботу, зведуть новий заклад. Так, на вулиці Шота Руставелі з'явиться тризірковий готель.

Про це розповів власник будівлі, засновник компанії ISTIL Group Мохаммад Захур виданню Kyiv Post.

За його словами, будівлю Кінопанорами знесуть і побудують готель. При цьому - "з поваги до історії" - в готелі обладнають невелику кімнату для перегляду кіно, а також конференц-зал.

Нагадаємо, що з 1 жовтня популярний та унікальний столичний кінотеатр "Кінопанорама", закрився. Напередодні киян запросили на останній сеанс.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Зазначимо, що Кінопанорама вже закривалася в червні 2009 року. Тоді за рішенням Київради земельні ділянки по вул. Шота Руставелі, 19а, були продані для будівництва багатофункціонального комплексу. Однак у листопаді того ж року кінотеатр відновив роботу.

Додамо, нещодавно стало відомо про закриття ще одного популярного кінотеатру в центрі Києва - "Україна", що знаходиться поблизу Майдану Незалежності.

Нагадаємо, на захист улюбленого кіотеатру на вулиці з акцією протесту вийшли кияни, їх також підтримали знаменитості. #SaveKinopanorama - з такими гаслами на плакатах зірки прийшли під стіни мерії, вимагаючи припинити те свавілля, яке ми спостерігаємо у столиці останнім часом.

Як повідомляв портал Знай.ua, організатори назвали переможця Венеціанського кінофестивалю. Вперше найвищу нагороду міжнародного фестивалю отримав фільм, спочатку призначений для поширення не через кінотеатри.

Також Знай.ua писав про те, що один з найпопулярніших серед киян ринків зівняли з землею. Біля станці метро Шулявска повним ходом триває очищення території, аде на черзі реконструкція сумнозвісного мосту.

Дивіться: у Києві один за одним закривають популярні розважальні заклади