Вперше найвищу нагороду міжнародного фестивалю отримав фільм, спочатку призначений для поширення не через кінотеатри.

Про це повідомляє euronews.

Кращим фільмом 75-го Венеціанського кінофестивалю стала кінострічка Рома мексиканського режисера Альфонсо Куарона.

Фільм Рома отримав свою назву через назву кварталу в столиці Мексики, де, в 1960-х роках, і відбувається дія фільму. Стрічка, за визнанням Куарона, багато в чому автобіографічна і заснована на дитячих спогадах автора.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

При цьому вперше найвищу нагороду міжнародного фестивалю такого рівня отримав фільм, спочатку призначений для поширення неправдивих через кінотеатри, а через платформу Netflix.

Кращою актрисою члени журі назвали британку Олівію Колман: вона зіграла англійську королеву Анну в історичній драмі Фаворитка Йоргоса Лантімоса.

Кращим режисером, на думку журі, став Жак Одіяра, який зняв фільм Брати Сістерс. Гран-прі журі вручили греку Йоргос Лантімос за фільм Фаворит.

Кращими актором став Віллем Дефо за роль у фільмі Ван Гог. На порозі вічності.

Разом з тим варто відзначити, що у мережі з'явилася інформація про те, що голлівудські зірки і журі 75-го Венеціанського кінофестивалю закликали Росію не допустити смерті українського політв'язня, режисера Олега Сенцова і звільнити його.

Як додало джерело: "Актриса Наомі Уоттс, актор і режисер Крістоф Вальц, разом з Гільєрмо дель Торо в п'ятницю попросили Кремль звільнити кінорежисера, який відмовляється від їжі у в'язниці на півночі Сибіру вже протягом 118 днів".

Крім того, журі основного конкурсу 75-го Венеціанського кінофестивалю на чолі з оскароносним режисером Гільєрмо Дель Торо висловило стурбованість фізичним станом Сенцова.

На думку режисера, Сенцов був "ув’язнений і відчув на собі тортури... після судового розгляду, яке явно не поважало його право на захист".

До слова, російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що українському режисерові Олегу Сенцову продовжують робити внутрішньовенні ін'єкції і дають підтримуючу суміш.

Український політв'язень Олег Сенцов знову відмовився від госпіталізації від госпіталізації до лікарні на півострові Ямал, посилаючись на нібито "задовільні умови утримання в колонії".

У Нью-Йорку, зірки Голлівуду слухали, як зачитують листa Олега Сенцова із колонії.

Нагадаємо, топ фільмів Венеціанського кінофестивалю.

Як повідомляв "Знай.ua", український фільм вперше отримав престижну нагороду в Венеції.

Також "Знай.ua" писав, що культові українські рокери випустили трек для фільму.