Скоро кияни зможуть оцінити переваги та перевірити, як працює єдиний електронний квиток у транспорті. Вже з нового року у столиці почнуть продавати пластикові електронні картки і квитки з QR-кодом для оплати проїзду в громадському транспорті.

Про це розповів заступник голови Київської міської держадміністрації Дмитро Давтян.

"Офіційний продаж для населення, як анонсував мер Віталій Кличко, почнеться наступного тижня. Люди зможуть їх купити і відразу тестувати", – розповів він.

За його словами, тестово-експлуатаційний період системи єдиного електронного квитка буде тривати до 30 жовтня 2019-го. За цей час експерти мають виявити й усунути недоліки. Також завершиться установка і прошивка валідаторів. Усі кондуктори пройдуть навчання.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадуємо, е-квиток у темтовому режимі запустили 1 листопада. Проте до чих пір ним не можна було скористатися.

Е-квиток у маршрутках та ціни на проїзд

Після введення е-квитка, більшість приватних перевізників виступили проти нововведення. Справа у тому, що нову систему потрбіно буде перевізникам встановлювати за власний кош, а це задоволення не з дешевих. Тому ймовірно, що це потягне за собою і підвищення вартості проїзду у маршрутках.

Нагадаємо, пасажирам пояснили, як працюватиме е-квиток та якими способами можна буде оплачувати проїзд.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, інцидент з експресом в аеропорт "Бориспіль", який зламався в дорозі, налякав пасажирів, тепер не всі захочуть ризикувати дорогіцінним часом, на випадок якщо таке знову повториться. Також українців хвилює питання, чи можна отримати компенсацію у випадку чого.

Раніше портал Знай.ua писав, що у Києві пасажир тролейбуса отримав серйозні травми, пробивши головою скло, та стікає кров'ю. НП сталась через те, що водій тродейбуса намагався уникнути зіткнення з автівкою, яка його підрізала.

Дивіться: електронний квиток у громдському транспорті. Переваги та недоліки на прикладі українських міст