Міністр інфраструктури Володимир Омелян запропонував віддати Центральний залізнодорожний вокзал Києва в оренду.

Про це Омелян повідомив в ході візиту на вокзал, який він здійснив з мером Києва Віталієм Кличком, головою "Укрзалізниці" Євгеном Кравцовим, а також начальником київської поліції Андрієм Крищенко.

Омелян зазначив, що щоденна відвідуваність ж/д вокзал становить понад 100 тисяч пасажирів. Але при цьому зовнішній вигляд будівлі та привокзальної площі не радує.

Чиновники, які були присутні на зустрічі з міністром, пообіцяли до травня перетворити головний залізничний вузол Києва.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Після цього, зазначив Омелян, ж/д вокзал планують віддати в концесію. Серед можливих варіантів передачі розглядаються київська влада, якщо у міста вистачить грошей, і навіть приватні інвестори.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" запускає новий поїзд № 90/89 Львів - Перемишль.

Поїзд буде здійснювати маршрут круглий рік в дні найвищого пасажиропотоку і буде перевозити пасажирів вже під час цьогорічних святкових перевезень - з 20 грудня по 7 січня, згідно з графіком.

Відправлення поїзда № 89 з Перемишля починається в 10:15, а перебування у Львів о 13:45. Зі Львова поїзд вирушить о 16:00 і прибуде в Перемишль у 17:46. Час поїздки становить приблизно 2.5 години.

Як повідомляв портал "Знай.uа", глава Мінінфраструктури Володимир Омелян постійно бреше, тому українців цим вже не здивувати. Про це в новому випуску передачі "Не добрий вечір" розповів її ведучий Ігор Лесев.

"Нехорошу людину часто називають худобою. Недобрий чоловік, який на послугу відповідає гидотою, вже називають невдячною тварюкою. А недоброго і бридкого чоловіка, який постійно робить дурниці, називають тупий худобою. Міністр інфраструктури Володимир Омелян повністю відповідає відразу трьом критеріям", – заявив він.
"Знай.uа" писав, що Кабінет Міністрів України офіційно призначив Євгена Кравцова головою правління АТ "Укрзалізниця", рішення Уряд ухвалив на засіданні 10 січня.