Синоптики попередили, що у понеділок, 4 лютого, у Києві буде густий туман, а на дорогах - ожеледиця. Водіїв просять бути обачними.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації із посиланням на дані Українського гідрометцентру.

Видимість у столиці буде 200-500 м (І рівень небезпеки, жовтий). Синоптики зауважили також, що ожеледиця на дорогах можлива місцями.

У зв'язку з цим водіям під час керування автомобілем у тумані рекомендують знизити швидкість руху, за наявності протитуманних фар увімкнути їх спільно з ближнім світлом. Також водіям необхідно тримати безпечну дистанцію з іншими автомобілями, щоб уникнути можливого зіткнення. А при зупинці авто варто увімкнути аварійну світлову сигналізацію та уникати різких маневрів на дорозі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нещодавно через ожеледицю сталася масштабна аварія у Києві на Північному мосту. Причиною аварії стало те, що легковика на мосту занесло. Водій, рухаючись на великій швидкості, не впорався з керуванням і врізався у відбийник. При цьому постраждали ще декілька машин. У Києві через сильний туман та ожеледь на дорогах утворилися також й інші затори.

Синоптики також попереджають, що вже в середині наступного тижня в країну повернуться сніг та морози. У понеділок, 4 лютого, вночі опадів не очікується. Вітер південний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі від 4° тепла до 1° морозу, у східних областях до 5° морозу; вдень 2-7° тепла, у південній частині 8-12°.

Нагадаємо, що синоптики оприлюднили прогноз погоди на лютий - українцям варто готуватися до лютих морозів, хуртовин та ожеледиці.

Як повідомляв "Знай.ua", лютий снігопад і транспортний колапс у Києві породив безліч забавних фотожаб.

Раніше "Знай.ua" писав, що зима влаштує українцям серйозне випробування: синоптики попередили про плани стихії на початок тижня.