У Києві половина точок швидкого харчування (МАФи, точки пересувної торгівлі) працює з порушеннями.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПро це повідомив начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан під час прес-конференції "Що ми їмо та якими товарами користуємося", передає прес-служба відомства.
"З порушеннями працюють кожен другий заклад громадського харчування (МАФ, пересувна торгівля), кожен п'ятий заклад громадського харчування (кафе, ресторани, харчоблоки), кожна десята торговельна мережа (супермаркети, магазини) і кожне двадцяте виробництво, переробний цех", - повідомляють у Держспоживслужбі.
Найчастіше фіксують порушення термінів і умов зберігання продуктів харчування, відсутність супровідних документів, порушення термінів проходження медичного огляду або фальсифікація такого огляду.
Лабораторні дослідження показали, що найбільше порушень у салатах (56%), фарші (23,5%), м'ясі птиці (18,6%), ковбасах (14,1%), молочній продукції (13 4%), шашличній продукції (11,2%), баранині (9,6%), свинині (5,9%), овочах і фруктах (5%), питній воду (4,9%), пельменях (3,33%) та яловичині (3,3 %).
"За результатами проведених заходів у 2017 році не допущено до реалізації понад 400 тонн недоброякісних харчових продуктів і більше 200 одиниць непродовольчих товарів. Накладено майже 230 штрафних санкцій на суму майже 1,2 млн гривень і направлено до суду 34 позови", - повідомив Рубан.
Крім того, не відповідають нормам 48,5% відібраного дитячого одягу, 46,7% меблів, 42% електричних приладів, 37,5% автомобільних миючих засобів, 33,3% побутових миючих засобів, 33,3% новорічних прикрас, 32,6% розвиваючих дитячих іграшок, 28,6% музичних дитячих іграшок, 22,7% м'яких дитячих іграшок, 22,2% світлових приладів і 21,4% мобільних пристроїв і комплектуючих до них.
Дивіться: як готують шаурму на столичній Шулявці
Як повідомляв портал "Знай.ua", кулінари розповіли, як приготувати смачну шаурму вдома.