Користувач Hemml розмістив на порталі leprosorium.ru рецепт приготування пельменів, який більше скидається на поему, ніж на традиційний рецепт з книг, присвячених смачної, здорової і не завжди здорової їжі. "Знай" так надихнувся цим рецептом, що виявився не в силах приховати його від своїх читачів.

"Перш за все, необхідно приготувати фарш. Візьміть яловичину, свинину, трохи свинячого сала і пропустіть все це через м'ясорубку. Пропустіть двічі, спершу через решітку з великими отворами, потім через більш дрібну. Додайте дрібно порізану цибулю, трохи молока, а також трохи чуть аджики. Під аджикою я розумію не злегка перчену кабачкову ікру, знайому жителям Москви під цією назвою, а справжню, сильним, яку продають в маленьких баночках і додають на кінчику ножа. На Уралі відома тільки така.

Ви мене запитаєте, в якій пропорції брати інгредієнти для фаршу? Якщо у вас виникло таке питання, значить ви ще морально не дозріли, щоб готувати фарш для пельменів. Немає і не може бути правильного рецепту, неможливо висловити суть фаршу для пельменів сухою мовою цифр! Спробуйте зрозуміти фарш, вислухайте його суть. Якщо йому не вистачає життєвості, додайте ще яловичини, якщо бракує глибини - свинини, якщо ж він надто банальний, то слід взяти свинину пожирніше. І не забувайте, що аджика, як би не було її мало, є тією незримою віссю, навколо якої обертається вся ідея фаршу як така.

Нарешті, фарш готовий. Пам'ятайте, що ще нікому не вдавалося приготувати ідеальний фарш. Просто в якийсь момент ви повинні будете зупинитися. Якщо ви відчуваєте творче спустошення, нескінченну апатію і втому, значить потрібний момент настав і можна зайнятися тестом. Тісто готувати простіше - розбовтувати середніх розмірів яйце в невеликій гуртку молока, додаєте борошно і вимішуєте, поки тісто не придбає зухвалу пружність, зберігаючи, проте, певну м'якість і деяку готовність до компромісів. Охолодіть його і можете приступати до виготовлення пельменів.

Читайте також: Вупі Голдберг вилікує марихуаною

Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

Робити пельмені просто, не зупинятимемося на цьому рутинному, знайомим усім процесі. Дотримуйтесь правильний розмір, дотримуйтеся розумного балансу між тестом і фаршем, ретельно защипують края і все у вас вийде. Готові пельмені слід негайно виставити на мороз, в крайньому випадку, підійде морозильна камера, здатна підтримувати температуру -20 і нижче. Правильно заморожені пельмені повинні мати кам'яну твердість і видавати характерний дзвінкий стукіт при пересипанні в полотняний мішок.

Тепер настав найвідповідальніший момент. Наливаємо у велику каструлю води, щедро солимо, додаємо пару лаврових листків, а також кілька горошин чорного перцю. Доводимо до бурхливого, шаленого кипіння, після чого висипаємо туди пельмені. Пильно стежимо за ними, періодично помішуючи шумівкою. Як тільки пельмені почали упливає, зберіть всю свою увагу, рахунок пішов на хвилини! Правильно приготовані пельмені повинні після спливання варитися рівно п'ять хвилин і ні хвилиною більше! Акуратно виловіть їх з окропу і складіть в заздалегідь приготовлену глибоку чашу. Слідкуйте, щоб разом з пельменями в чашу не потрапила вода. Вода - найлютіший ворог пельменів, пам'ятайте про це!

Отже, половина справи зроблена, залишилося пельмені правильно з'їсти. Перший, пекуче гарячий пельмень слід охолодити, ніжно масажуючи його шматочком вершкового масла, а потім злегка присипати свіжим, дрібно порізаним кропом. Як жінка, забираючи вогонь серця чоловіка, дарує йому натомість затишок і ніжність, так і масло, віднімаючи жар, надає пельмені м'якість і вишуканість. Запивши пельмень стопкою доброї горілки з займаного росою графина, слід негайно переходити до другого, поступово починаючи застольну бесіду. На першому етапі бесіда повинна не повинна стосуватися будь-яких серйозних речей, можна обговорити погоду, курс долара і іншу нісенітницю.

Читайте також: Як в соцмережах "тролили" Порошенко (фото)

Ніщо в світі не залишається незмінним, так і жар пельменів, нестерпний в самому початку, поступово починає вщухати а масло, як обридла жінка, вже не здатне як слід облагородити черговий пельмень. Приходить пора сметани. До сметані слід додати трохи гірчиці або хрону. Поступово, у міру охолодження пельменів, концентрація гірчиці буде збільшуватися, горілка спадати, а бесіда повинна перейти до більш піднесеним матерій. Наприклад, можна обговорити ситуацію в / на Україні. До моменту повного остигання пельменів гірчиця повинна витіснити сметану абсолютно, графин майже повністю спорожніти, а бесіда перейти до проблем настільки глобальним, наскільки це взагалі можливо. Багато хто не витримує і починають бійку на даній стадії. Постарайтеся уникати цього ".