Мільйони людей у ​​всьому світі віддають перевагу чаю. Але не всі знають, як його правильно пити.

У деяких випадках цей напій може бути навіть небезпечним для здоров'я.

Занадто міцний чай

Чим довше чай заварюється - тим більше у ньому кофеїну. Це може стати причиною головних болів, безсоння, зневоднення організму і проблем із травленням. Уважно стежте за дозуванням чаю і часом заварювання.

Занадто гарячий чай

Популярні новини зараз
Передбачення, від якого холоне кров: "Китайський Нострадамус" розповів, що станеться у 2025 році Повістку більше не принесуть: у липні звільнять від мобілізації ще три категорії чоловіків Пенсіонери працюватимуть, доки ноги ведуть: в уряді задумали нововведення Пенсіонерам змінюють умови виплат: що треба знати
Показати ще

Температура чаю теж має значення. Любителям пити окріп варто знати: занадто гарячий чай дратує і обпалює слизові оболонки горла, стравоходу і шлунка. А на місці опіків утворюються рубці, які можуть завдавати дискомфорт. Фахівці рекомендують пити чай не гарячіший 56 градусів.

Чай на голодний шлунок

Дієтологи категорично забороняють пити чай натщесерце. Це може викликати пригнічення секреції шлункового соку, зменшення загального вмісту кислоти і жовчі у шлунку, подразнення слизової кишечника і порушити апетит.

Читайте також: Гарячий чай викликає рак

Вчорашня заварка

Деякі люблять допити вранці вчорашню заварку. Але такий чай втрачає всі свої корисні властивості, а також стає ідеальним середовищем для розмноження бактерій.

Багаторазове заварювання

Хороший листовий чай можна заварювати не більше 3-4 разів. Після цього він втрачає смак і всю користь. Виняток становлять лише сильно ферментовані пуер або улун, кількість заварок яких може доходити до 6.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", імбирний чай лікує онкологію.

Джерело: 4mama