Найпоширеніша традиція на День всіх закоханих - це відвідування ресторану зі своею другою половинкою. У столиці величезний вибір закладів - і якщо у вас немає улюбленого ресторанчика - то буде досить складно визначитися з місцем побачення. Або ж ви хочете спробувати щось новеньке? А ось, скільки грошей потрібно виділити на романтичну вечерю дізнавався портал Знай.ua.

Для початку необхідно визначитися з напрямком. Чи буде це традиційна французька кухня або бажаєте спробувати фьюжен? Так само потрібно розуміти, що в ресторані в першу чергу ви платите за статус і обслуговування, а вже потім за оригінальність страв.

Морські багатства

Справжній делікатес - морепродукти. Рибні ресторани так само поширені в Києві як гриль бари. А в будній день навряд чи вдома на столі стоятиме каструлька з мідіями у вершковому соусі або рагу з гребінців, тож це ідеальні варіант провести свято вишукано і нестандартно.

На День закоханих, в якості святкового різноманіття можна відвідати ресторан за Києвом на Дніпровському Шосе і спробувати кілограмового омара всього лише за 3 тис. грн. Решта страв обійдуться дешевше:

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

-лобстер - 250 грн / 100 гр. (В середньому лобстер важить 600-800 гр.);
-порція мідій - 230 грн;
-сібас на грилі - 119 грн / 100гр.

Але за лобстерами не обов'язково їхати аж за місто. У Києві недалеко від вулиці Дегтярівської є ресторан японської кухні, де удвох можна спробувати лобстера на Robata grill з соусом ден-місо за 900 грн. Дорого? Можна замовити половину цієї страви за 469 грн. Крім того заклад порадує іншими цікавими вишуками японської кухні:

-морський гребінець з чорною ікрою - 189 грн;
-вугорь, ден-місо з трюфельним маслом - 249 грн;
-устріци запечені з кисло-солодким соусом.

Чудові устриці на день Святого Валентина можна скуштувати на Подолі. У цьому рибному ресторані легко задовольнить свої гастрономічні запити будь-який гурман. Ціни на устриці:

-від 69 грн (за найменшу)
-до 160 грн (розмір 2).

Крім того для вас приготують:

- Краб - 3980 грн / кг
- Краб-Турт в соусі "Блек пеппер" - 500 грн.
- Плато обсмажених на грилі гадів - 1648 грн на двох.



І щоб точно нічого не пропустити можна скуштувати осетрову ікру з млинцями за 1500 грн.

Грузинська кухня і м'ясо

Ті, хто люблять м'ясо і вогонь можуть пікантно провести день Святого Валентина в грузинському ресторані у центрі Києва. Меню складається виключно з грузинських рецептів, а середній чек обійдеться в 350 грн з людини:

- Хінкалі з бараниною - 59 грн;
- Хашлама з яловичиною - 169 грн;
- Куряча чкмерулі - 147 грн.

Страви на мангалі за досить таки демократичними цінами:

- Люля-кебаб всього - 89 грн;
- Дорадо 119грн.

Крім того грузинське вино від 70 грн за келих, а пляшечку чачі можна купити за 400 грн.

Шанувальникам стейків на 14 лютого безперечно варто пройтися вулицею Сагайдачного і зупинитися в гриль барі, який пропонує багатий асортимент українського і американського м'яса:

- Стейк "Рібай" із американської яловичини - 299 грн / 100гр,
- "Шатобріан" - 395 грн / 100 гр.



М'ясо птиці в середньому 250 грн за порцію, а на салат ціна коливається від 120 грн і до 350. Тірамісу з шоколадною крихтою на десерт можна покуштувати за 117 грн, а чашечка американо - 42 грн.

Схід

Напевно, суші вже приїлися всім, а День закоханих хочеться провести якось особливо. Кожен знає, що в стандартному суші-барі рол коштуватиме близько 100 грн, салат 120, а локшина до 150 грн. Але в затишному східному ресторані на Майдані Незалежності пропонують не просто стандартний набір суші та ролів. На день Святого Валентина там можна порадувати свою другу половинку стравами за справжнім китайським рецептом. У цьому закладі існуює пропозиція - "китайський сет". Його вартість 500 грн на персону, але за ці гроші ви купуєте суп, салат, основну страву і десерт. Є можливість вибрати між кількома позиціями. Це буде дійсно розкішний вечір, адже самостійні страви обійдуться досить таки дорого:

- Салат "Севіче з лакедри" - 420 грн;
- Тигрові креветки з гострим соусом "Bасабі" - 300 грн;
- Суп з качкою і локшиною удон - 165 грн;
- Філе тунця з кунжутом і шиїтаке - 650 грн;
- Ціни на холодні закуски - від 200 грн;
- Страви вок - від 270 грн.



Ціни на коктейлі теж кусаються, наприклад - стаканчик Naomi - 160 грн, а вина від 650 грн за пляшку.

Франція, Італія, Україна

Для пар, які люблять традиції і затишок 14 лютого підійде тиха кафешка з мереживною скатертиною і свічкою на столі. Страви нехитрі, але вишукані і смачні, а для романтичного вечора європейська кухня завжди буде до речі.

Один з італійських ресторанчиків на Дніпровській набережній пропонує вечерю за 200 грн з людини в середньому:

- Паста - від 90 до 150 грн;
- Салати і закуски - від 80 грн до 150;
- Перші страви - до 80 грн;

Французький ресторанчик на Гоголівській готовий радувати своїми стравами від шефа за 235 грн. Таку вартість ви заплатите за Міні-медальйони з телятини зі шпинатно-картопляним пюре. Також, в тому ж закладі можна покуштувати деруни зі сметаною за 49 грн. Вартість салатів від 100 до 200 грн. А вино - від 300 грн за пляшку українського, французьке дорожче - 1200 грн в середньому.

Читайте також: 14 лютого: скільки грошей українці витратять на свято

Шанувальникам української кухні має сподобатися заклад на Мінській з авторською українською кухнею. У ресторані сучасний дизайн з українськими мотивами, якому відповідає кухня. Модні тенденції підкреслені українською традицією. Меню пропонує відвідувачам:

- Салати - до 150 грн;
- Фірмові вареники - 90 грн;
- Вежу з дерунів з баклажанами і грибним соусом - 105 грн;
- Фермерські перепілочка з пюре за 180грн;
- Основні страви з риби і м'яса - коло 200 грн.

Інші варіанти

День Святого Валентина - це привід зробити щось нове. Якщо у вас в повсякденному житті багато ресторанів - це можна урізноманітнити доставкою піци. Цінова політика київських піцерій майже однакова: вартість однієї піци від 100 до 350 грн. Одного такого коржика цілком вистачить на двох, а вибір закладу обмежується лише часом доставки. Тим більше, що у будь-якій піцерії можна замовити піцу за своїм рецептом і вам ще в на додачу привезуть вино. Так само більшість київських ресторанів практикує доставку, тож вишукану вечерю можна влаштувати там, де вам зручно.

І в залежності від обставин - завжди є альтернатива. Хочеться делікатес на 14 лютого? Ті самі устриці можна купити в Ашані за 30 грн / штука. Це значно дешевше, ніж похід у рибний будинок. На відміну від стейка на вуглях, який вдома нереально приготувати - устриці не вимагають особливих умов приготування. А як їх правильно їсти - вже гугл підкаже.

І завжди потрібно пам'ятати про найпрактичніший варіант проведення Свята всіх закоханих. Це буде дійсно особливий подарунок - адже ви проявите себе для своєї другої половинки в якості кухаря, офіціанта, сомельє, а при наявності особливих талантів - музикантом, масажистом або стендап коміком. Вечір своїми руками обійдеться дешевше, і буде оцінюватися саме ваша фантазія і зусилля, що набагато дорожче ніж похід у ресторан.