Щоб отримати насолоду від десерту, слід їсти його маленькими шматочками. Тоді людина отримає більше приємних вражень.

До такого висновку прийшли психологи з університету Бостона, пише GoGetNews.

Вчені стверджують, що кожний наступний шматочок смачного продукту сприймається як менш смачний в порівнянні з попередніми. Інакше кажучи, чим більша порція, тим менше задоволення від їжі.

Перш ніж прийти до таких висновків, дослідники попросили 134 учасників експерименту скуштувати три різних види крекерів, а потім вибрати один з них та з'їсти.

Ті, хто з'їв велику порцію з 15 крекерів, сказали, що отримали не так багато задоволення, на відміну від тих, хто з'їв уп'ятеро менше. Виходячи з цієї інформації, вчені і з'ясували, що чим більша порція, тим менше задоволення приносить трапеза.

Популярні новини зараз
Гороскоп на сьогодні 20 липня: роздратування Овнів, суперечки Терезів та розчарування Водоліїв Заплатили — і стали боржниками: українцям пояснили підступну помилку у платежах за газ Лише одна чашка може обернутися лихом: вчені назвали напій, що призводить до сліпоти Пенсіонерам виплатять по 870 гривень на місяць: хто отримає надбавку
Показати ще

Читайте також: Вчені з'ясували чому ми закриваємо очі під час поцілунку

Друге дослідження показало, що чим більше задоволення ми отримуємо від вживання продуктів, тим швидше ми хочемо з'їсти їх знову. В експерименті учасники, які з'їли невелику кількість смачної їжі, захотіли приступити до другої порції набагато раніше, ніж учасники, які з'їли багато.

Вчені пояснили, що це пов'язано зі спогадами про їжу. Чим менше людина з'їдає, тим яснішим у пам'яті залишається образ привабливої і апетитної їжі, і навпаки, чим більше їжі вона споживає, тим більш розмитими стають спогади про перший смачний шматочок.