Деякі продукти мають багато корисних мікроелементів. Чому б не вживати їх щодня? "Усе, що занадто, то - не здорово". Як не зашкодити організму, повідомляє "Країна Здоров'я".

1. Сирокопчені ковбаси

Небезпека сирокопчених ковбас, полягає в тому, що їх не коптили природнім шляхом. Здебільшого, виробники використовують коптильні рідини - хімію, в якій міститься небезпечний для здоров'я формальдегід. Утім, варених ковбас теж варто уникати - їх виготовляють із геномодифікованої сої.

2. Червона ікра

Червона ікра зберігається дуже недовго, і термін її придатності коротший за час транспортування з тих місць, звідки вона родом. Виробники знайшли вихід - сильно солити продукт або заморожувати. І ще один більш поширений варіант - додавати уротропін або лимонну кислоту. У результаті виходить формальдегід (безбарвний газ із різким запахом, ірритант, токсичний).

Популярні новини зараз
Гроші на день народження: скільки дарувати у 2025, щоб не виглядати скупо (або надто щедро) Зволікати не можна: чоловікам дали 10 днів, щоб не перетворитись на ухилянтів Коли скінчиться пенсія по інвалідності: в Пенсійному фонді надали роз'яснення Гроші більше не прийдуть на картку: щомісячні виплати скасують, якщо не виконаєте нові умови
Показати ще

Читайте також: 6 способів виявити зіпсовані спекою продукти

3. Льодяники

Найчастіше в льодяниках можна виявити різні хімічні есенції, що сильно шкодять здоров'ю. У Мережі з'явилося безліч страхітливих роликів з експериментами, які наочно демонструють, що відбувається в шлунку людини, коли там з'являється цукерка. Результати часом настільки страхітливі, що з'їсти льодяник потім довго не захочеться.

4. Шпроти

Свідомі виробники не приховують від своїх громадян, що в продукті міститься канцерогенна речовина бензопірен, яке відноситься до речовин першого класу небезпеки. Уважно читайте склад продуктів перш, ніж купувати.

5. Молочні продукти тривалого терміну зберігання

Пастеризоване молоко може тижнями відкритим зберігатися в холодильнику, при цьому фахівці стверджують: якщо молоко зберігається до двох тижнів, то це допустима норма, а якщо більше - значить у продукт додані антибіотики.

Подготовила: Виктория Левченко