Помірне вживання шампанського не тільки не шкодить здоров'ю, а навпаки позитивно впливає на організм.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідповідні висновки після ряду проведених досліджень зробили мікробіологи факультету проблем харчування та харчових досліджень Університету Редінга, пише "Телеграф".
Зокрема шампанське зміцнює пам'ять. Цьому сприяють феноли, що містяться у шампанському. Ці органічні сполуки активно взаємодіють з багатьма групами білків в корі головного мозку і можуть бути втягнутими в процеси зберігання інформації.
Вчені акцентують увагу на тому, що особливо велика роль фенолів у функціонуванні просторової пам'яті людини. З віком білки відмирають, а їх активність знижується. Як з'ясували вчені, феноли здатні ефективно перешкоджати цим процесам.
Читайте також: Синє світло допомагає думати
Виходячи з цієї інформації, можна вважати, що регулярне помірне вживання шампанського може бути профілактикою, здатною запобігти розвитку вікових порушень пам'яті і когнітивних процесів.
Також вчені Університету Редінга довели, що вживання шампанського позитивно впливає на роботу серця і кровообіг, знижуючи ризик інфарктів і серцево-судинних захворювань.
Раніше "Знай" розповідав своїм читачам 12 цікавих фактів про шампанське.