На що тільки не йдуть гурмани, щоб скуштувати незвичайну страву. Експериментують вдома, їздять в екзотичні країни в пошуках нестандартних делікатесів. Та в світі існують такі страви, перед дегустацією яких добре подумають навіть гурмани, пише "Телеграф".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися1. Лютефіск, Норвегія - тріску відмочують три дні в лузі (що вже надає їй специфічного запаху), в розчині каустичної соди, від чого вона перетворюється в напівпрозорий холодець зі дивним запахом. Норвежці і жителі інших скандинавських країн вважають лютефіск делікатесом і їдять на Різдво.
Читайте також: 6 найбільш незвичайних вуличних закусок
2. Веджімайт, Австралія - досить дивна річ, яку розуміють тільки астралійци. Це густа паста з залишків пивного сусла, на смак гіркувато-солона, з дріжджовим душком. Веджімайт - щось на зразок національного символу, як кенгуру або коала. Його намазують на хліб і їдять вранці, начиняючи їм національні австралійські булки.
3. Сюрстремінг, Швеція.Сюрстрёммінг - це протухла оселедець, хоча є чимало поціновувачів її смаку. Кажуть, найстрашніший момент - коли відкриваєш банку. Запах буквально збиває з ніг, а оскільки в банку триває процес бродіння, може відбутися невеликий смердючий вибух. Розумні люди радять відкривати Сюрстремінг на вулиці або взагалі робити це у відрі з водою.
4. Салат з снікерсів - клопоту мінімум: всього лише дрібно порізати снікерс, яблучко і заправити все збитими вершками. Що тільки не зробиш, щоб дитя фруктів поїло.
5. Желейний салат, який їдять в США, у іноземців не викликає нічого, крім здивування. В основі завжди желатин з фруктовим смаком - кавуновим, виноградним, яблучним. А далі маса варіацій: морква, перець, огірок, сир, тунець, лимон, оливки - все, що в голову прийде.