Безалкогольне пиво насправді не є таким безпечним, як усі вважають. Воно може містити невелику кількість алкоголю - від 0,2 до 1% обсягу. Тільки ось більшість виробників вважають за краще не інформувати про це споживача, пише "Germania.one".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТехнологічний процес виготовлення псевдопива складніший, ніж виробництво звичайного пива. Один з поширених способів отримання "першого кроку до гумової жінки" - це виняток бродіння за допомогою спеціальних дріжджів або охолодження. Інший - видалення алкоголю вже з готового продукту так званим мембранним методом або шляхом впливу високих температур.
Читайте також: Як вино впливає на людину
Мала частина алкоголю в вже не хмільному напої все-таки залишається, хоча з якихось причин пивовари рідко вказують кількість цього залишку. Втім, дана вказівка - це поки що справа добровільна.
За даними опитування організації споживачів Foodwatch, переважна більшість, яке становило 85% респондентів, висловилося за те, щоб інформація про залишковий алкоголі в пиві, нехай і незначному, була відображена на етикетці. Також майже половина опитаних схвалила пропозицію перейменувати безалкогольне пиво в "слабкоалкогольне".