Американські вчені з Орегонського університету знайшли "шостий смак", який відповідає за сприйняття складних вуглеводів, таких як крохмаль. Його можна відчути у хлібних продуктах та рисі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯк повідомляє Science Alert, цей смак пояснює любов багатьох людей до рису та хлібу, які містять велику кількість енергетичних речовин. 22 учасникам експерименту заблокували розпад крохмалю на прості вуглеводи, але вони все одно відчули смак цих продуктів, а також макаронів.
Тепер вчені планують дослідити людський язик, щоб дізнатися, які саме рецептори відповідають за "шостий смак". Сьогодні вважається, що людина здатна відрізняти п'ять смаків - гіркий, солодкий, солоний і кислий та нещодавно виявлений п'ятий смак умамі - білкових речовин.
Портал "Знай" писав про шкоду від вчорашньої їжі. Від неї може постраждати кишково-шлунковий тракт.