Той факт, що сік з яблук, причому будь-яких сортів, є справжньою "коморою здоров'я", з'ясували фахівці Міністерства сільського господарства США. Вони підійшли до цього питання серйозно: вивчили 175 зразків яблучного соку, зробленого з плодів, що ростуть в дванадцяти регіонах Землі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ результаті досліджень, вчені прийшли до висновку, що біологічні сполуки, які є в цих напоях, допомагають організму працювати правильно і гармонійно і назвали 5 фактів дивовижної користі яблучного соку.
Яблучний сік запобігає захворюванням товстого кишечника
Для цього потрібно пити яблучний сік з м'якоттю: вчені з Університету Кайзерслаутерна встановили, що засвоюваність в кишечнику людини поліфенолів і хінної кислоти з яблучного соку з м'якоттю вище, ніж з освітленого.
Яблучний сік рятує від раку
Вчені з Центру вивчення раку в Гейдельберзі, на основі лабораторних експериментів довели важливість вживання яблук і яблучного соку для профілактики ракових захворювань. Це стосується, зокрема, раку легенів, товстої кишки, порожнини рота, гортані, молочної залози, яєчників і нирки.
Читайте також: Улюблені літні продукти можуть зашкодити здоров'ю
Яблучний сік виводить з організму важкі метали
Бразильські дослідники з'ясували, що в разі отруєння таким важким металом, як кадмій, слід включати в раціон яблучний сік. Він знижує токсичність, тим самим захищаючи внутрішні органи. Щоправда, цей зв'язок поки що точно доведено лише в експериментах на тваринах, таку ж дію на людину соку ще належить підтвердити.
Яблучний сік знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань
Дослідники факультету харчування, фізкультури і спорту Університету Копенгагена стверджують, що яблучний сік з м'якоттю знижує рівень вмісту "поганого" холестерину в крові, а значить – ризик атеросклерозу. Цьому сприяють поліфеноли, і пектин - речовина, яка практично "вбирає" в себе холестерин і виводить його з організму.
Яблучний сік допомагає запобігти захворюванням головного мозкуВін допомагає уповільнити нейродегенеративні процеси.
Американські вчені з Університету Массачусетсу довели, що сік може блокувати вироблення фрагменуа білка бета-амілоїду, тим самим зменшуючи ймовірність захворювання.
Дослідники вважають, що найкориснішими сполуками, що входять до складу яблучного соку, можна назвати поліфеноли. Це речовини, які нормалізують роботу практично всіх органів і систем людини: вони захищають організм від зовнішніх шкідливих впливів, протистоять старінню, допомагають боротися з алергіями, знижують тиск, апетит і нормалізують травлення.
Вся ця користь - в склянці з яблучним соком. Практично всі біологічно активні сполуки зберігаються в соці після переробки яблук. Поліфеноли "переходять" з плодів в сік в кількості не менше 80%.