Купуючи у магазинах продукти, люди часом спеціально вибирають консерви у жерстяному та пластмасовому посуді, вважаючи, що вони якісніші. Проте безпечність їжі, яка розфасована у таку тару, - міф.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСвою частку у підтримання цієї думки вносять і виробники посуду, заявляючи, що він абсолютно екологічний та чистий. Але у той же час вони мовчать про те, що в таких банках і пляшках міститься хімічна речовина бісфенол А, пише Рercare.
Ця сполука є причиною розвитку гіпертензії, підвищення артеріального тиску. У промисловості він використовується для внутрішнього покриття банок. Виявляється, саме біс фенол є найпоширенішим хімічним елементом, який можна виявити в продуктах і напоях з тих банок і пляшок, де внутрішня поверхня була оброблена цією речовиною. На думку авторів дослідження, більш ніж 95% населення США зазнали впливу бісфенолу.
Читайте також: Сир Грана Падано знижує тиск
Прихована небезпека речовини в тому, що вона проникає в продукти харчування і напої, взаємодіючи з внутрішньою оболонкою контейнерів. Наприклад, вживання в їжу консервованого супу протягом 5 днів спричинило тисячократне збільшення рівня бісфенолу в організмі.
Аби уникнути цього, учені рекомендують купувати консерви у скляній тарі.