Небезпечну інфекційну хворобу виявили близько тижня тому в однієї з працівниць бердянського дитячого садка.

Діагноз "туберкульоз" підтвердили співробітники бердянського лабораторного центру, пише видання Бердянськ 24.

Жінка тимчасово відсторонено від роботи та перебуває на обстеженні. Їй призначено необхідний курс лікування. Медики встановлюють форму і причину розвитку інфекційного захворювання.

Запроваджено ряд профілактичних заходів по встановленню стан здоров'я кола осіб, з якими контактувала співробітниця дитячого будинку, а також ймовірність загрози для дітей, що відвідували дошкільний заклад.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Інформація про хворих дітей відсутній.

Нагадаємо, в Днипре 16 учнів різних класів зі школи № 62 у стані середньої важкості доставили в різні лікарні міста в стаціонар інфекційних відділень. Навчальний заклад закрили до 21 вересня. Фахівці за цей час повинні визначити причину масового отруєння.

Наголошується, що харчування в школі забезпечує приватна компанія. Однак перевірки торкнуться не тільки їдальні. Не всі хворі діти там харчувалися.

За словами мера, причини інциденту поки не встановлені, але чиновник пообіцяв розібратися в події і взяв ситуацію під особистий контроль.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дети, які не пройшли вакцинацію, відтепер не зможуть відвідувати школи і дитячі сади. Представники медичної спільноти попереджені у всіх регіонах України.

Виключення: діти, яким протипоказана вакцинація. Однак батьки повинні отримувати відповідну довідку у лікаря.

Зараз в Україні склалася суперечлива епідеміологічна ситуація з інфекційних хвороб, зокрема кору, кашлюку, краснухи, дифтерії, епідемічними паротит

Також Знай.uа" писав, що Міністерство охорони здоров'я України представило новий план по боротьбі з недобросовісними фармацевтичними компаніями.

За словами Супрун, лише у минулому році українці витратили близько 13,9 млрд грн на ліки і медичні засоби, чия ефективність поставлена під сумнів.

Нова програма буде складатися з дев'яти пунктів.