На 90-му році життя помер канадсько-американський актор Пітер Донат. Як повідомляє дружина Марія причиною смерті стали ускладнення діабету. Актор помер у себе вдома в Каліфорнії. Про це передає видання Daily Mаil.

Актор народився в канадському місті Кентвілл 20 січня 1928 року.

За свою кар'єру Донат взяв участь в 30 фільмах, в тому числі "Гра" Девіда Фінчера і "Червоний кут" Джона Евнета, а також у серіалі "Вона написала вбивство" і безлічі театральних постановок.

Пітер Донат почав свою кар'єру в кіно в 1953 році. У культовому науково-фантастичному телесеріалі "Секретні матеріали" він грав батька головного героя Фокса Малдера (роль якого виконував Девід Духовний).

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також Донат знімався в серіалах "Місія нездійсненна", "Вона написала вбивство", "Уолтон", "Даллас" і "Ангели Чарлі". Крім того, Донат знімався у фільмах "Хрещений батько 2", "Гра", "Гінденбург", "Китайський синдром", "Війна Роузов".

Пітер доводився племінником знаменитому британському акторові Роберту Донату, який був відомий своїми ролями у фільмі Альфреда Хічкока "Тридцять дев'ять ступенів" і в картині Сема Вуда "До побачення, містер Чіпс" (роль в останньому принесла йому "Оскара" за кращу чоловічу роль).

Нагадаємо, у Таїланді помер популярний актор і телеведучий Варут Воратем. Знаменитості було всього 48 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на 68-му році життя не стало відомого актора і режисера, зірки таких популярних фільмів, як "Панове товариші" і "Шукаю людину" Михайла Асафова.

Також "Знай.uа" писав, на 80-му році життя помер відомий український живописець Василь Гурин.