Займалися розбоями, вибивали вигадані борги і шантажували своїх жертв. Дії відбувалися під прикриттям голови одного з обласних сільських рад. Були затримані 7 учасників угруповання, в тому числі і 37-річний лідер, як повідомляють в прес-службі Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.


Стала відома причетність злочинної банди до побиття і стрільби в нацгвардейцев в кінці 2017-го року в місті Буча Київської області, із-за чого один з потерпілих залишився без ока.


До того ж, з'ясувалося, що члени угруповання погрожували, а пізніше побили голову громадської організації “Спілка воїнів-учасників АТО селища Гостомель”, який у відкриту повідомляв про зловживання місцевих органів влади щодо виділення ділянок землі і покритті подібних діянь правоохоронцями.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


Крім цього, злочинців підозрюють у вимаганні 50 тисяч доларів у мешканки Ірпеня, яка володіла своїм бізнесом і сама займалася вихованням неповнолітніх дітей. Щоб жінка була остаточно залякана, рекетири відібрали у неї прикраси із золота, гроші та побутову техніку.


“Був встановлений факт вимагання учасниками злочинної організації 58 тисяч гривень у чоловіка. Гроші були необхідні нібито за невиконані ремонтні роботи. Злочинці погрожували йому фізичною розправою, якщо він відмовиться”, - розповіли у відомстві.


Банда була зібрана головою однієї з сільських рад Київської області, щоб забезпечити “силову підтримку” для вирішення власних посадових і підприємницьких питань, як зазначає слідство.


“Його найближчий “колега” і лідер злочинного угруповання – 37-річний раніше судимий житель Київської області. Авторитет в середовищі криміналу і силову допомогу банді надавав так званий “наглядач” в місті Ірпінь. Безпосередньо виконавцями злочинних задумів були жителі Київської області віком від 25 до 46 років”, - повідомили в правоохоронних органах.


Під час 34 санкціонованих обшуків у помешканнях бандитів і в службовому кабінеті глави сільскради були вилучені зброя, мобільні телефони, іноземна валюта, і машина еліт-класу. Слідство триває.


Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Києві небезпечна банда нападає на жінок.


Раніше Знай.uа повідомляв, що банду найтупіших бандитів за всю історію зловили в Росії.


Також Знай.uа писав про те, що необхідно знати про організоване злочинне угруповання Одеси “Ківалов – Титов – Галантерник”.