Популярний британський музикант, засновник і вокаліст дуету Chas & Dave Карл Ходжес, у віці 74-х років, пішов з життя після важкої хвороби.

Цю інформацію повідомили на офіційному сайті музичного колективу.

"У Чеса відмовили органи, і він пішов мирно уві сні в ранкові години в суботу, 22 вересня" йдеться у повідомленні на сайті

Як відомо, останні кілька років, Карл Ходжес боровся з раком стравоходу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Рано-вранці 22 вересня музикант помер у себе вдома уві сні.

У 1970-х роках Чес Ходжес і Девід Пікок заснували дует Chas & Dave. Вони стали родоначальниками жанру рокні. Це авторське слово, що складається зі слів "рок" і "кокни" (лондонське просторіччя). Chas & Dave грали гумористичні пісні, використовували стиль бугі-вугі і рок-н-рол до епохи Beatles. Їхня пісня Gertcha в 1979 році увійшла в топ-20 британського чарту синглів.

Нагадаємо, на 90-му році життя помер канадсько-американський актор Пітер Донат. Як повідомляє дружина Марія причиною смерті стали ускладнення діабету. Актор помер у себе вдома в Каліфорнії.

За свою кар'єру Донат взяв участь в 30 фільмах, в тому числі "Гра" Девіда Фінчера і "Червоний кут" Джона Евнета, а також у серіалі "Вона написала вбивство" і безлічі театральних постановок.

Пітер Донат почав свою кар'єру в кіно в 1953 році. У культовому науково-фантастичному телесеріалі "Секретні матеріали" він грав батька головного героя Фокса Малдера (роль якого виконував Девід Духовний).

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в ніч на неділю, 16 вересня, в Москві померла режисер документального кіно і телебачення, поет Ірина Бессарабова. Про це повідомив член комісії неігрового кіно Союзу кінематографістів РФ Сергій Мірошниченко.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що на 90-му році життя помер екс-прем'єр-міністр України Віталій Масол. Він очолював український уряд двічі (1987−1990, 1994−1995 рр..). Народився 14 листопада 1928 року в селі Олишівка Чернігівської області в родині вчителів.