У неділю, 23 вересня о 2:59 енергоблок №2 Запорізької АЕС відключили від енергомережі для усунення дефекту на трубопроводі автономного контуру головного циркуляційного насоса №3.

Про це повідомили в прес-службі "Енергоатому".

Повідомляється, що в 2:59 ночі енергоблок № 2 Запорізької АЕС був відключений від мережі для усунення дефекту. Планований час підключення енергоблоку до мережі – 28 вересня 2018 року.

"На даний момент на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 3 енергоблоку. Сумарна потужність генераторів становить 2730 МВт. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає", - повідомили в прес-службі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Окремо в прес-службі зазначили, що радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону.

Запорізька АЕС – найбільший енергетичний об'єкт в Україні та Європі зі встановленою потужністю 6000 МВт.

Подібна ситуація на початку вересня трапилася на Хмельницькій АЕС. У неділю, 2 вересня, був відключений від енергомережі другий енергоблок Хмельницької АЕС. Про це повідомляє прес-служба ДП НАЕК "Енергоатом".

У повідомленні говориться, що відключення відбулося в 01:25 ночі в рамках підготовки до капітального планово-попереджувального ремонту.

Нагадаємо, у мережу запустили додаток для сталкерів.

Як повідомляв "Знай. ua", на Хмельницькій АЕС коїться щось страшне. У Хмельницьку повністю знеструмлені енергоблоки.

"Знай. ua" писав про жахи чорнобильської катастрофи, про яких всі мовчать. Найбільш небезпечною зоною в Чорнобилі є зона з назвою "Червоний ліс".