У п'ятницю, 28 вересня, на 78-му році пішов з життя Надзвичайний і Повноважний Посол України, колишній перший заступник міністра закордонних справ Микола Макаревич. Про це повідомляє Українська Асоціація зовнішньої політики.

Микола Петрович майже 50 років свого життя присвятив дипломатичній діяльності.

"Сумна звістка... Пішов у вічність один з корифеїв української дипломатії Микола Петрович Макаревич. Він пройшов яскравий шлях від аташе протокольно – консульського відділу МЗС Української РСР до Надзвичайного і Повноважного Посла, першого заступника міністра закордонних справ незалежної України", – йдеться у повідомленні.

Так відомо, після здобуття Україною незалежності в 1991 році Макаревич особисто координував критично важливу роботу по забезпеченню визнання незалежної України іноземними державами і у першу чергу – країнами "Великої сімки" і доклав значних зусиль на реалізацію рішення про відмову України від ядерного арсеналу.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Його плідна діяльність на дипломатичних посадах у представництві України при ООН в Нью-Йорку, в якості Посла в Австрії, Естонії сприяла зміцненню міжнародних позицій нашої держави", - зазначили в повідомленні.

У МЗС України зазначили: "Присвятивши майже 50 років свого життя роботі на дипломатичній ниві, Микола Петрович зарекомендував себе відданим і активним захисником інтересів Української держави, талановитим керівником і організатором".

Користувачі мережі також вшанували пам'ять українського дипломата.

"Світла пам'ять і Царство небесне!"; "Спочивай з миром, вчителю, Дипломат, Людино!"; "Дуже сумна звістка... Прекрасна людина і фахівець. Дякую за те, що ми були поруч. Світла і Вічна Пам'ять!"; "Професіоналізм, порядність, патріотизм...- це про Миколу Петровича. Сумно, що він пішов від нас, але його життєві принципи будуть завжди домінувати у зовнішньополітичному відомстві..."; "Світла, щира, мудра, відкрита, порядна людина, великий професіонал, який зробив багато для становлення української діпломатічної служби. Щирі співчуття рідним і близьким", - пишуть користувачі.

Сумна звістка…Відійшов у вічність один з корифеїв української дипломатії Микола Петрович Макаревич. Він пройшов яскравий...

Geplaatst door Українська Асоціація зовнішньої політики op Vrijdag 28 september 2018

Нагадаємо, пішов з життя легендарний олімпійський чемпіон.

Як повідомляв портал "Знай.uа" 26 вересня у віці 73 років помер видатний український кінорежисер і оператор Олександр Коваль.

Також "Знай.uа" писав, Марті Балін, один із засновників рок-групи Jefferson Airplane, помер у віці 76 років.