Білоруського найманця "ДНР" чекає психіатрична перевірка


Про це повідомляють українські ЗМІ. Як повідомляється в матеріалах слідства, іноземець вступив в ряди бойовиків ще в листопаді 2014 року. СБУшникам не вдалося у встановлений законом термін провести досудове розслідування щодо підозрюваного громадянина Білорусі.

Доказів того, щоб визнати чоловіка винним, недостатньо. Тому досудове розслідування триватиме до 10 грудня цього року.


Правоохоронцям необхідно провести судово-психіатричну експертизу і зібрати докази з Білорусі, щоб підтвердити причетність підозрюваного і призначити йому покарання. За попередньою інформацією, бойовика з "ДНР" загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще


Також повідомляється, що в наслідку своєї «кар'єри» він став командиром танка в 1-му окремому танковому батальйоні "Сомалі", за що йому ще й платили гроші. Народився підозрюваний у Вітебську, має 9-річної дитини. На судовому засіданні в Білорусі свою провину визнав.


Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України затримали в Запоріжжі бойовики терористичної організації "ДНР". Оперативники спецслужби встановили, що місцевий житель у березні 2015 року приєднався до незаконним збройним формуванням. Він в "посаді командира танкового розрахунку" приймав безпосередню участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на території Донецької області.


Як повідомляв портал "Знай.uа" люди Ахметова, злодії в законі та тютюнові барони: Донбас таємно "ділять" в Росії.


"Знай.uа" писав, що терористи примусили дітей оплакувати Захарченко. Так, російські пропагандисти і прихильники окупантів Донбасу влаштували гучні поминки на честь сороковин з дня вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченко прямо в школі.