У зоні ООС загинула 19-річна Олеся Бакланова, родом з Луганської області

Леся Бакланова

Як відомо, солдат померла 10 жовтня поблизу шахти " Бутівка, що в Донецькій області. Дівчина була у наряді, коли з нею сталася трагедія.


Відомо також, що Олеся значилася в рядах 92-ї механізованої бригади.
За інформацією ЗМІ, нічого не віщувало біди, оскільки перед цим на позиціях не було приводу небезпеки або тривоги. Поранення, несумісні з життям, боєць отримала в той час, коли в черговий раз оглядала бойові позиції з бійниці. Повідомляється, що все це сталося в 300 метрах від бази противника.

"Була тиша, нічого не віщувало біди. Ми раз у кілька хвилин переглядаємо позиції з бійниці, було вже майже вісім вечора, і вона вилізла у бойничку, подивилася в прилад нічного бачення. За словами мого заступника, який був її напарником, коли він зайшов подивитися, де вона, то побачив, що Леся лежить: спочатку подумав, що, може, втратила свідомість, але потім виявилося, що ні. Я не думаю, що це був снайпер. Я бачив фото... снайпер навряд чи стріляє чергою", - розповів В'ячеслав, товариш загиблого.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще


В'ячеслав, який погодився дати коментар, знав Лесю, адже вони служили в одному батальйоні. Як він розповів, загибла пішла в зону бойових дій ще у 18 років, підписавши контракт. Воювала в Мар'їнці.


Дівчина відрізнялася патріотизмом, силою волі і завжди рвалася в бій. Ось як її описав В'ячеслав:

"Вона була в піхоті. Солдат. Якщо я не помиляюся, день народження у неї 11 січня 1999-го. Коли сказали: "Може, ти будеш з дівчатками в тилу на зв'язку сидіти, чи ще щось?" - відповіла: "ні, Ні, я хочу воювати". Вона, якщо чесно, більше на пацана була схожа. Була коротко стрижена, як і ми, одягнена по-військовому. Всі називали її "Леська".

Також відомо, що в день смерті вона підписала рапорт, щоб закрити сесиию у вузі.

Нагадаємо, раніше шакали Путіна розстріляли місію ОБСЄ на Донбасі.


Як повідомляв портал "Знай.uа" покарали одним пострілом: у мережу злили потужне відео знищення бойовиків.


"Знай.uа" писав, путінські шавки обстріляли українських героїв із забороненого вогню.