Стало відомо, де винуватець масового вбивства в керченському технологічному коледжі Владислав Росляков зміг дістати гроші на зброю і боєприпаси. Про це пише одне з російських ЗМІ.

Владислав Росляков
Владислав Росляков

Бабуся Рослякова Галина розповів, що у неї зникли гроші зі схованки. Вона не може розповісти, коли пропали гроші, тому є ймовірність, що їх забрав онук.

"Близько альбому з фотографіями лежала косметичка, в ній знаходилося 20 тисяч рублів. Тепер вони пропали. Він не міг взяти їх 16-го числа, швидше за все, раніше, — розповіла Галина.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У квартирі батька і бабусі Владислава тривають слідчі дії. Правоохоронні органи раз за разом повертаються до родичів Рослякова, щоб провести обшуки і опитати рідних. На даний момент силовики роблять аналіз дзвінків та листувань керченського стрілка.

Деякі з слідчих вважають, що у Рослякова міг бути більш дорослий і досвідчений куратор. По-перше, 18-річний хлопчик витратив на зброю і боєприпаси величезну суму грошей, якої у його сім'ї немає. По-друге, силовикам не зовсім зрозуміло, як він зміг зібрати таку кількість саморобних бомб в домашніх умовах. Не виключено, що хтось напоумив і спорядив Рослякова.

Владислав Росляков
Владислав Росляков

Такою людиною міг би стати хтось, хто скористався психологічним станом підлітка, якого цькували в коледжі. Росляков був, можливо, агресивно налаштованим і дуже замкнутим, тому міг легко піддатися впливу харизматичного лідера. Поки у силовиків немає ніяких даних про те, що у Рослякова були якісь особисті причини мстити викладачам або студентам. Всі версії зараз опрацьовуються.

Нагадаємо, кримінолог і психіатр вказали на важливі деталі керченської бійні, не все так однозначно.

Раніше Знай.ua повідомляв, експерт Центру військово-політичних досліджень Костянтин Машовець впевнений, що до керченської трагедії причасны російські спецслужби.

Також Знай.ua писав, що стрілець Владислав Росляков навчався стрільби з вогнепальної зброї всього шість годин.