У вівторок вранці, 23 жовтня, у Павлоградської школе №1 (Дніпропетровська область) до занять не допустили близько 1200 учнів через те, що перед уроком хімії розбилася ампула з бромом.

Так, вчителька з хімії готувалася до занять з учнями середньої школи і ненавмисно випустила з рук ампулу з бромом, яка внаслідок падіння розбилася. Через це по всій будівлі навчального закладу поширився специфічний неприємний запах.

фото з місця НП

Варто відзначити, що керівництво школи одразу ж повідомило ДСНС і Центр лабораторних досліджень і в той же час евакуювало всіх школярів з будівлі.

По прибуттю на місце фахівці запевнили, що речовина зовсім не токсична і не представляє ніякої небезпеки для дітей. При цьому було рекомендовано відпустити вчителів і школярів додому, зробити провітрювання і генеральне прибирання школи з миючим засобом до тих пір, поки запах не зникне.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

фото з місця НП

Довідка: бром в перекладі з давньогрецької означає "смердючий". Зазвичай він являє собою їдкий важку рідину червоно-бурого кольору, має різкий, дуже неприємний запах. Є єдиним з неметалів, який при кімнатній температурі перебуває в рідкому стані.

Примітно, що в певних кількостях бром, а в особливості його пари, - токсична і отруйна речовина. При попаданні на шкіру та слизову людини бром утворює опіки. При роботі з ним необхідно обов'язково застосовувати засоби хімічного захисту.

Нагадаємо, що учениця шостого класу стала жертвою жорстокого цькування просто тому, що на зборах її батьки категорично відмовилися здавати гроші і брати участь в поборах в принципі.

Як повідомляв портал Знай.uа, роботизовані системи вже торкнулися і системи освіти. Так, в деяких випадках помітна серйозна перевага роботів перед людиною.

Також портал Знай.uа писав, що школярка приготувала печиво, використовуючи прах, що залишився після кремації тіла її бабусі.