Припущення щодо мотивів Владислава Рослякова, котрий ймовірно влаштував теракт у Керчі, виникають все більш суперечливого характеру. Друзі учня політехнічного коледжу тепер відкрито натякають на його зв'язок із відомою сектою.


Ким був Росляков до теракту у Керчі?


Як заявляють у близькому оточенні покійного, родина виховувала хлопця в суворих рамках та релігійних канонах. Тому саме такі обмеження могли вплинути на його спонтанне рішення влаштувати стрілянину, а потім і вибух. Не приховують і назви секти – "Свідки Єгови", повідомляє Politeka.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще


Адептом цієї організації була і мати Рослякова, Галина. І це попри те, що секта заборонена на території РФ.

"Батьки забороняли тісно спілкуватися з хлопцями з двору, з однокласниками. Дозволялося дружити тільки з дітьми таких же сектантів. Будинки багато звичайних речей вважалися гріхом. Не можна було дивитися по телевізору сцени безневинного поцілунку-батьки відразу перемикали програму або виганяли з кімнати. Заборонялося приймати подарунки на день народження, відзначати свята, шкільні заходи не відпускали", – розповів колишній сектант, який добре знав "керченського стрілка".

Галина Рослякова перебувала у секті загалом більше 20 років, син також разом із нею слухав проповіді, як підтверджують сусіди. Потім такі самі читали і вдома. Подейкують, саме це могло спровокувати психічні розлади і штовхнути на фатальний вчинок.

"Підлітки часто залишають організацію, незалежно від вибору батьків. Найскладніше втягнути в секту саме підлітка, у якого процвітає бунтарський дух, вже є певна обізнаність про життя, зміна понять. А ось дитину легко прив’язати до секти. На цих проповідях саме дітям нав’язується така думка: всі друзі ззовні – погані, а от на наших зустрічах всі хороші. Твої друзі помруть, бо не вірять, а ти будеш жити вічно…По суті, його завербувала власна мати. “Свідки” схиблені на вербуванні. Вони дотримуються правила – ” потрібно стукати головою в стіну, не перестаючи, і тоді стіна зруйнується". Мати, швидше за все, багато років капала йому на мізки цією темою. Тим самим могла зруйнувати не тільки свою психіку, а й сина", - додав він.


Дивіться: Теракт у Керчі


Нагадаємо, російські пропагандисти масово видаляють відео керченської трагедії з мережі.
Як повідомляв Знай.ua, керченський стрілок спровокував масову істерію у мережі задовго після смерті.
Також Знай.ua писав, бабуся Владислава Рослякова розкрила несподівані факти з його минулого.