У Чернівецький області прикордонники відкрили вогонь в ресторані, в результаті чого поранення отримали троє цивільних осію.


Сталося це неподалік Путильського району. Спочатку бійці вступили у суперечку із місцевим населенням, а коли конфлікт набрав обертів, застосували зброю, постраждалих госпіталізували у найближчу лікарню.


За даними Західного управління ДПСУ, керівник прикордонного підрозділу намагався вгамувати натовп. Наряд нібито "змушений був застосувати спецзасоби", оскільки натовп спробував заволодіти зброєю прикордонників:

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Після з’ясування всіх обставин конфлікту, правоохоронцями направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівників правоохоронних органів) ККУ для внесення відомостей в ЄРДР", - йдеться у повідомленні.


Втім, серед місцевих розповсюджена інша версія: насправді це був конфлікт, пов’язаний із "кришуванням" контрабандистів.


Схожий інцидент стався кілька місяців тому, на Красносільську на хуторі "Слатіна", за кілька кілометрів від кордону з Румунією.
Група чоловіків незаконно планувала переправити цигарки.

У відомстві стверджували, чернівецький загін почав переслідування, але місцеві мешканці стали блокувати процес. І ті змушені були відкрити вогонь.

Постраждалий Степан стверджував - сталося все не так, як це намагають представити прикордонники. Він наполягав - правопорушень не чинив, а стріляли в його бік, коли той намагався дізнатися, чому люди у форму перебувають біля його будинку.

Після того, як місцеві мешканці дізналися, що їхньому односельчанину вистрелили у ногу, приїхали й самі розбиратися на місце. Не виключають, прикордонники були напідпитку. На місце викликали поліцію.


Дивіться: Стрілянина на Буковині: як прикордонники затримували цигаркового контрабандиста


Нагадаємо, на Львівщині дівчина потрапила під потяг.
Як повідомляв Знай.ua, киянин самотужки затримав машину підозрюваних у розбійному нападі.
Також Знай.ua писав, літак лоукостера Wizz Air, що здійснював переліт з Грузії в Польщі, екстрено сів у Румунії через повідомлення про бомбу на борту.