Пізно вночі в суботу, 27 жовтня, у Харкові сталася небезпечна НП у одному із численних студентських гуртожитків міста.

Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на інформацію рятувальників.

У повідомленні сказано, що 27 жовтня у Харкові, на вул. Целіноградська, 58 у Шевченківському районі міста внаслідок пожежі у гуртожитку постраждало шестеро студентів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Повідомлення про пожежу у дев’ятиповерховому гуртожитку Харківського національного університету радіоелектроніки надійшло до рятувальників у суботу, 27 жовтня, о 04:15.

Встановлено, що у кімнаті на 5-му поверсі горіли домашні речі та холодильник. Площа пожежі становила близько 10 кв. м.

"Через сильне задимлення необхідна була термінова евакуація студентів із верхніх поверхів гуртожитку. Всього особовим складом підрозділів ДСНС було врятовано 5 осіб, а також евакуйовано 35 осіб", - розповіли рятувальники.

Загалом унаслідок пожежі постраждали шість осіб: троє студентів із кімнати, де виникла пожежа, та ще троє хлопців з інших кімнат.

пожежа
пожежа

"Вони намагалися самотужки загасити пожежу ще до прибуття рятувальних підрозділів. З діагнозом незначне отруєння чадним газом їх було доставлено до відділення токсикології 2-ї міської лікарні для обстеження", - пояснили у ДержНС.

О 04:30 пожежу було локалізовано, а о 05:07 повністю ліквідовано. Причина виникнення пожежі та збитки нині встановлюються правоохоронцями.

Нагадаємо, у суботу, 27 жовтня, близько 7 ранку, в Києві відбулась масштабна пожежа на одній з станцій технічного обслуговування.

Про це повідомляє Головне управління ДСЧС України в місті Київ.

Пожежа в Києві
Пожежа в Києві

Рятівники, які прибули на місце пожежі, визначили, що вона виникла на території СТО в чотирьох одноповерхових металевих гаражних боксах на площі 500 кв. м. Пожежу вдалося ліквідувати протягом півгодини.


Як повідомляв раніше Знай.ua, у Житомирі стався жахливий інцидент. Так, у ТРЦ "Глобал" в одному з кафе загорілося кухонне приміщення.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби ДСНС.

пожежа
пожежа

Також Знай.ua писав про те, що у невеликому містечку Уейкфілд, штат Массачусетс сталася надзвичайна пригода.