Під Луганськом зафіксували скупчення ворожих танків. Тривожну звістку повідомляє прес-центр ООС. За даними штабу, 26 жовтня було зафіксовано обстріл ворогами позицій українських військових у Кримського на Бахмутке з піхотного озброєння.

Пізніше Луганська обласна військово-цивільна адміністрація написала в ранковій зведенні, що терористи стріляли з гранатометів і стрілецької зброї.

В цей же день надійшло повідомлення від СММ ОБСЄ – члени місії завили, що у прифронтовій зоні так званої ЛНР були зафіксовані два зенітних ракетних комплекси 9К35 і 5 МТ-ЛБ у Первомайську, а також дві БМП-1 біля Санжаровки. У ближньому тилу ЛНР (південніше Луганська) безпілотники СММ побачили 31 танк у Круглика і 5 танків у Мануйловки, що є порушенням мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що у Києві затримали злісного сепаратиста, що "танцював під дуду" Путіна. Затриманий сепаратист всіма силами намагався уникнути покарання,
Відомо, що підозрюваний громадянин України прибув в країну з Мінська на літаку.

Вдалося встановити, що молодий хлопець виконував завдання російських найманців. Зоною його дії було місто Сніжне, розташоване на території окупованого Донбасу. В діях на боці російських бойовиків його викрили під час прикордонного оформлення, коли він потрапив на територію України з Білорусі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Тим часом сепаратистські ЗМІ вірні собі. Їх фейки вже “не налазять на голову” розсудливої людини. Так, в одному з таких "видань" 26 жовтня розповіли про "голодуючих бійців ВСУ", які на ґрунті "слабкого і неякісного харчування грабують населення і продуктові магазини", а також про "постійні п'янки і конфлікти" в українській армії.

Про це повідомив так званий "заступник начальника народної міліції ДНР" Едуард Басурин.

Також ми писали про сумнівну "подарунок" Путіна для України. У четвер, 25 жовтня, в Росії мабуть вирішили, що наплив українців, охочих отримати паспорт РФ, настільки великий, що доведеться спростити процедуру отримання громадянства. Не справляються, мабуть. Так, Державна дума в першому читанні ухвалила відповідний законопроект.

"Не потрібно буде приймати окремі закони, і в чому проблема українських біженців і переселенців в частині отримання російських паспортів буде вирішена", - йдеться на сайті Держдуми. Цікаво, як багато з місцевих кнопкодавів замислювалися, що вони і є причиною, з якої з'явилося саме поняття українських біженців.