Представники авіакомпанії Lion Air заявили, що літак Boeing 737, котрий розбився нещодавно в Індонезії, був справний.


На використання його взяли цього року, у середині серпня. Такий літак вміщає максимум 210 пасажирів, а на борту цього рейсу летіли 189 осіб, зокрема: 178 дорослих, одна дитина, двоє немовлят, два пілота та п'ятеро стюардес.


Крім того, екіпаж посилав екстрений сигнал в аеропорту Джакарти, звідки вилетів, повідомлення про дозвіл повернутися назад надійшло незадовго до трагедії. У пілота був великий досвід - більше шести тисяч годин польотів.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще


Авіаексперти відзначають, що у модернізованого Boeing 737 MAX 8 були проблеми з моменту його презентації, зокрема, виникають труднощі з підтриманням рівня висоти польоту.


Літак Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air, який розбився 29 жовтня незабаром після вильоту з аеропорту столиці Індонезії Джакарти, фактично прослужив всього два місяці (800 годин у повітрі), як повідомив керівник Національного комітету з безпеки авіації Індонезії Соерджанто Тьяхйоно.


Lion Air - лоукост-авіакомпанії Індонезії. Вона була заснована в 1999 році, але через низький рівень безпеки до 2016 року її літакам було заборонено літати в європейському повітряному просторі. Чи вижив хтось із 189 осіб на борту - невідомо. Літак прямував з Джакарти в Панкалпінанг, центр індонезійської провінції Банку-Белітунг. Це перше падіння літака такого типу - Boeing 737 MAX.


Дивіться: Авіакатастрофа в Індонезії


Нагадаємо, в Індонезії розбився пасажирський літак.
Як повідомляв Знай.ua, в міжнародному нью-йоркському аеропорту LaGuardia під час посадки літаки протаранили один одного.
Також Знай.ua писав, літак з власником легендарного футбольного клубу розбився на очах у всіх.