В Афганістані, неподалік провінції Фарах (район Анара Дара) розбився військовий гвинтокрил.

На момент падіння на борту перебувало 25 осіб – серед них солдати та чиновники. Втім, дані місцевих ЗМІ дещо відрізняються.

Як зазначив представник 207-го корпусу армії Афганістану, в гелікоптері було 20 пасажирів, жоден з них не вижив. Всі обставини трагедії поки що уточнюються.


До речі, це не останній випадок за кілька місяців. На початку вересня поточного року На Півночі Афганістану зазнав катастрофи гелікоптер, на борту якого як іноземні громадяни, так і місцеві офіцери.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще


У результаті щонайменше 12 осіб загинули: члени екіпажу та пасажири. Орган цивільної авіації країни переконує, що екіпаж складався з громадян України. Інциденту трапився у провінції Балх на території бази "Шахін", що належить афганським збройним силам.


MI-8 MTV з реєстраційним номером ER-MHR авіакомпанії Valan International Cargo Charter з Молдови впав на землю через деякий час після зльоту з військової бази міста Мазар-і-Шаріф. На його борту перебували три члени екіпажу, громадяни України, і 11 пасажирів, громадяни Афганістану.


За словами представника збройних сил Афганістану Мохаммада Ханіфа Резайе, авіасудно прямувало у провінцію Фар’яб, але впало та загорілося. Також він зазначив, що падіння сталося внаслідок технічної несправності, в результаті трагедії загинули двоє членів екіпажу і десять пасажирів.


Дивіться: авіакатастрофа в Афганістані


Нагадаємо, названо ймовірні причини катастрофи гелікоптера власника ФК "Лестер".
Як повідомляв Знай.ua, неподалік від західного узбережжя острова Ява, де індонезійський Boeing 737 зазнав аварії, рятувальники та водолази знайшли тіла 10 загиблих.
Також Знай.ua писав, в результаті аварії індонезійського лайнера Boeing 737 MAX, котрий прямував з Джакарти по рейсу в місто Панкалпінанг, загинули щонайменше 188 осіб, в тому числі і діти.