Помер відомий письменник і сценарист. Сумна звістка з'явилася в соціальній мережі


Стало відомо, що 31 жовтня з життя пішов український письменник, сценарист та драматург Богдан Олексійович Жолдак.

Про це повідомили в соціальних мережах. Перше повідомлення зі словами скорботи з'явилася на сторінці письменника Василя Трубая.


Відомо, що Жолдак був досить відомим діячем, входив до складу спілки письменників України, а також вів активну діяльність, перебуваючи в Національній спілці кінематографістів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також свого часу Богдан Жолдак вів кілька програм на національних телеканалах України. Це і УТ-1, "1 + 1", і щотижнева радіопередача на першому каналі Національного радіо. Його внесок у розвиток української культури важко переоцінити.


Ще в 2004 році він допомагав у виданні "Страйк ілюзій", в якій опублікували його знамениту п'єсу про запорожців "Чарований запорожець". У його арсеналі – десятки сценаріїв фільмів, прозові збірки і інша спадщина, яке назавжди залишиться культурним багатством українців.


Сценарії фільмів, які підніс глядачам Богдан Жолдак: Дорога на Січ, Козаки йдуть!, Відьма, Іван та кобила і інші.

Нагадаємо, раніше помер легендарний український режисер. У середу, 31 жовтня, на 88-му році життя помер Едуард Митницький - народний артист України, легендарний режисер і керівник Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Знай.uа писав про те, помер Давид Черкаський: українці оплакують геніального режисера.

Зазначимо, Знай.uа повідомляв про загибелі творця "Острова скарбів" і "Доктора Айболита".