На 91 році життя помер легендарний гонконгський продюсер Реймонд Чоу. Причина смерті поки невідома. Реймонд Чоу народився в Гонконзі в 1927 році. Про це повідомило видання Associated Press.

За все своє життя він став продюсером для більше 600 фільмів і заслужив честь називатися "хрещеним батьком гонконгського кінематографа".

Як відзначають зарубіжні журналісти, саме Реймонд Чоу відкрив світовому кінематографу акторів Джекі Чана і Брюса Лі.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Фільми за участю Брюса Лі (найвідоміший "Вихід дракона" зібрав $40 млн у світовому кінопрокаті) і Джекі Чана ("Розбирання в Бронксі" зібрав понад $32 млн тільки в американському кінопрокаті).

Після того, як Джекі Чан знявся в кінокартині "Година пік", яку продюсував Чоу, він став найпопулярнішим китайським актором в Голлівуді.

Також компанія Чоу знімала комедії, драматичні, художні картини та артхаус. Критики відзначали, що головне досягнення Чоу і його компанії в тому, що вони налагодили експорт фільмів про бойові мистецтва з Азії на Захід.

Чоу був журналістом, але пізніше перейшов в кіноіндустрію. Він допомагав молодим акторам на початку кар'єри і посприяв їх міжнародного визнання. Він прославив "тисячі фільмів", а також популяризував кунг-фу.

"Чоу допоміг виховати цілу плеяду талановитих артистів Гонконгу і вивів їх на міжнародну арену", про це заявив 2 листопада міністр торгівлі та економічного розвитку Гонконгу Едвард Яу.

У своїх картинах талановитий продюсер популяризував кунг-фу. Зокрема, він працював над такими фільмами, як "Розбирання в Бронксі" і "Обладунки Бога 2: Операція Кондор".

Також він був виконавчим продюсером трилогії 1990-х років "Черепашки-ніндзя".

Нагадаємо, відомий російський прозаїк Анатолій Гладилін помер у Парижі на 84-му році життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на 88-му році життя помер Едуард Митницький - народний артист України, легендарний режисер і керівник Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Также "Знай.uа" писал, у Києві не стало легендарного радянського і українського мультиплікатора, режисера і сценариста Давида Черкаського: два місяці тому у чоловіка стався інсульт і весь цей час він провів у лікарні.